Νίκος Ρωμανός: Αντιπολιτευτικές προτάσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Νίκος Ρωμανός: Αντιπολιτευτικές προτάσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθότι αποδεικνύονται καθημερινά παντελώς ανίκανοι στην Κουμουνδούρου να κάνουν οποιαδήποτε δημιουργική πρόταση προς την κυβέρνηση, σκέφτηκα να αντιστρέψουμε τους ρόλους και να κάνω μερικές πολύ καλοπροαίρετες, και απόλυτα προσαρμοσμένες στη στρατηγική τους, προτάσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βλέποντας την αμηχανία που τους διακατέχει μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, και επειδή συναισθάνομαι απόλυτα τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, θα ήθελα να τους προτείνω μερικούς εύκολους τρόπους για να ξαναβρούν τον βηματισμό τους και να μπορέσουν με εύκολα συνθήματα να απευθυνθούν στον στενό κομματικό τους πυρήνα, που είναι και η μόνη ομάδα εν δυνάμει ακροατών τους.

Το πιο απλό που μπορούν να κάνουν σε πρώτη φάση είναι να ανατρέξουν σε όσα έλεγαν πέρυσι για το άνοιγμα της εστίασης και του τουρισμού και να κάνουν ένα «κόπι πάστε», όπως θα έλεγε και ο άτυπος αρχηγός Πολάκης.

Επιπρόσθετα, επειδή κάθε νέο μέτρο συνδέεται αναγκαστικά με μια ημερομηνία εκκίνησης της εφαρμογής του, παίζεις με το «κολλάει, δεν κολλάει» και με την ημερομηνία εφαρμογής και έχεις πάντα έτοιμο ένα αντιπολιτευτικό αφήγημα. Δεν έχει καμία σημασία αν πρόκειται για μέτρο του οποίου την υιοθέτηση ζητούσες κι εσύ. Επίσης, επειδή κάθε μέτρο που αφορά χαλάρωση περιορισμών συνδέεται αναγκαστικά με κάποιο όριο και με κάποια μονάδα μέτρησης χώρου, χρόνου κ.ο.κ., εκεί πάλι είναι πολύ εύκολη η τακτική. Παίρνεις το συγκεκριμένο όριο και τη συγκεκριμένη μονάδα μέτρησης και παίζεις πάλι με «το κολλάει, δεν κολλάει». Και έτοιμο το συνθηματάκι. Απλό και κατανοητό. Με αρκετή επανάληψη, αργά ή γρήγορα, θα κάνει γκελ.

Παραδείγματα:

Για άνοιγμα εστίασης: Στις 2 Μαΐου κολλάει, στις 3 Μαΐου δεν κολλάει.

Στις 00.00 κολλάει, στις 23.00 δεν κολλάει.

Στα 3 μέτρα κολλάει όταν είσαι στο καφέ, στα 30 εκατοστά δεν κολλάει όταν είσαι στο λεωφορείο.

Σε περίπτωση που κάποιος εντοπίσει την αντίφαση μεταξύ όσων έλεγες πριν από το διάγγελμα και όσων λες μετά, υπάρχει πάντα η εύκολη απάντηση, που πρέπει πάση θυσία να ΜΗΝ εξειδικεύεται: Δεν μας ικανοποιεί ο τρόπος που γίνεται αυτό το οποίο προτείναμε.

Αλλα παραδείγματα:

Για άνοιγμα σχολείων: Στις 9 Μαΐου κολλάει, στις 10 Μαΐου δεν κολλάει.

Για άνοιγμα διανομαρχιακών μετά το Πάσχα: Στις 2 Μαΐου κολλάει, στις 15 Μαΐου δεν κολλάει.

Και το ακόμα καλύτερο: Από τον Ελληνα κολλάει, από τον ξένο τουρίστα δεν κολλάει.

Προσοχή σε τρία σημεία:

1. Ολα τα παραπάνω απλώς τα αναπαράγουμε εμμονικά και συνθηματικά χωρίς να μπαίνουμε σε διάλογο με όποιον τα καταρρίπτει με αντεπιχειρήματα. Για όποιον το κάνει, προχωράμε άμεσα σε προσωπική επίθεση και δολοφονία χαρακτήρα.

2. Ανοίγεται μια πολύ καλή ευκαιρία για επαναφορά του approach 2011-2014 περί γερμανοτσολιάδων: Από εντολοδόχοι των δανειστών, γίνατε εντολοδόχοι των μεγάλων τουριστικών πρακτόρων του εξωτερικού. Ολο και κάποιος θα τσιμπήσει. Απαραίτητη προϋπόθεση, η επανάληψη του αφηγήματος μέχρις αηδίας. Αλλά σε αυτό δεν σας φοβάμαι, είστε καλοί.

3. Αυτό είναι super SOS: Δεν σχολιάζουμε καθόλου το κομμάτι του διαγγέλματος που αφορά τον εμβολιασμό των 30-39 από Μεγάλη Τρίτη και μετά.

Αν δεν καταφέρουμε να το αποφύγουμε με τίποτα, περνάμε στη γραμμή: Με τους 40άρηδες τι θα γίνει; Δεν σας ενδιαφέρουν γιατί δεν ανήκουν στην ομάδα των φθηνών εργατικών χεριών που χρειάζονται τα μεγάλα τουριστικά συμφέροντα, για χάρη των οποίων ανοίγετε τον τουρισμό; Κ.λπ. Φυσικά υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν ανακοινώσεις και για αυτούς. Αλλά μέχρι τότε, πες πες, κάτι θα μείνει.
 
* Ο κ. Νίκος Ρωμανός είναι διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή