Γεννηματά: Kίνδυνος λουκέτων στην αγορά

Γεννηματά: Kίνδυνος λουκέτων στην αγορά

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαθύτατα προβληματισμένη για την κατάσταση στην κοινωνία και στην οικονομία εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης εμφανίζεται η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι, ακριβώς εξαιτίας των συνθηκών που διαμορφώθηκαν από την πανδημία και από τους χειρισμούς της κυβέρνησης, υπάρχει ο κίνδυνος να καταγραφούν πολλά λουκέτα στην αγορά το προσεχές διάστημα.

«Τα μέτρα που λέει η κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων που θα ανοίξουν δεν είναι επαρκή. Χρειάζεται να υπάρξει ρύθμιση για τις οφειλές στο Δημόσιο όλων των επιχειρήσεων, διότι αν ξεκινήσουν και πρέπει να αντεπεξέλθουν σε αυτές τις υποχρεώσεις που έχουν συσσωρευτεί, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Εμείς μιλάμε για 120 δόσεις και για τους συνεπείς σε αυτή τη ρύθμιση “κούρεμα” 30%. Μιλάμε για στήριξη με 100% επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους επόμενους μήνες για να μην έχουμε ντόμινο ανεργίας. Μιλάμε για παράταση της μείωσης ενοικίου στο 40% για τους επόμενους τρεις μήνες. Και βεβαίως να υπάρξει προστασία στους πλειστηριασμούς και αναστολή στον πτωχευτικό νόμο, ο οποίος αν εφαρμοστεί κάτω από αυτές τις συνθήκες, θα οδηγήσει πάρα πολύ μεγάλο αριθμό μικρομεσαίων επιχειρηματιών να κλείσουν τις επιχειρήσεις», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά σε συνέντευξή της (ΣΚΑΪ), για να επαναλάβει: «Αν δεν υπάρχει ένα πλέγμα στήριξης των επιχειρήσεων για να ανοίξουν με ασφάλεια, κινδυνεύουμε στο επόμενο διάστημα να έχουμε λουκέτα στην αγορά, ανεργία και ένα κατεστραμμένο τοπίο». 

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει υγειονομικά «ασφαλές άνοιγμα», πλην όμως υποστήριξε πως δεν βλέπει η ίδια να υπάρχει σχέδιο με βάση το οποίο θα υλοποιηθεί ένας αναγκαίος προς τούτο οδικός χάρτης.

Ερωτηθείσα, τέλος, για τα εσωκομματικά και τις προσεχείς συνεδριακές διαδικασίες που περιλαμβάνουν και εκλογή ηγεσίας, ζήτησε από όλα τα ηγετικά στελέχη να ασχοληθούν με τα του ΚΙΝΑΛ μετά τον προσεχή Σεπτέμβριο: «Εχουμε αποφασίσει ότι από τον Σεπτέμβριο θα ασχοληθούμε με τα διαδικαστικά και θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες και οι διαδικασίες και τα πάντα. Μπορώ να εγγυηθώ δημοκρατικές διαδικασίες με μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Μέχρι τότε έχω ζητήσει απ’ όλα τα στελέχη, και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου, να ασχοληθούν με τα τεράστια προβλήματα της χώρας και του ελληνικού λαού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή