ΚΙΝΑΛ: δύσκολο σταυρόλεξο τα ψηφοδέλτια

ΚΙΝΑΛ: δύσκολο σταυρόλεξο τα ψηφοδέλτια

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα υπάρξει εκλογικός αιφνιδιασμός από την κυβέρνηση εντός του έτους; Αν το ερώτημα απευθυνόταν στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, η επικρατούσα απάντηση –σε όλες τις τάσεις του– θα ήταν «μάλλον όχι».

Ωστόσο, μια ματιά στον εσωκομματικό χάρτη αρκεί για να αντιληφθεί κανείς ότι, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, στη Χαρ. Τρικούπη θα αναδυόταν ένα ντόμινο «συγκρούσεων» με φόντο την Αττική. Και αυτό, γιατί αντίθετα με το 2019, όταν η μοιρασιά της «τράπουλας» στην Αθήνα δεν ήταν τόσο σύνθετη εξίσωση, αυτή τη φορά μια σειρά κορυφαίων στελεχών του ΚΙΝΑΛ θα διεκδικούσε μια θέση στα ψηφοδέλτια.

Πρώτος ο Ν. Ανδρουλάκης, ο οποίος είναι δεδομένο ότι μετά δύο θητείες στο Ευρωκοινοβούλιο θα είναι υποψήφιος για πρώτη φορά και εντός συνόρων. Ο ευρωβουλευτής, κατά πληροφορίες, κοιτάζει περισσότερο προς τον Βόρειο Τομέα και την Α΄ Αθηνών, χωρίς να αποκλείεται, πάντως, και η γενέτειρά του, το Ηράκλειο.

Στην πρώτη περίπτωση θα βρεθεί στο ίδιο τερέν με τον Ανδρ. Λοβέρδο, συνδιεκδικητή και της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ. Στη δεύτερη, εκτός του Κ. Σκανδαλίδη, που κατέχει τώρα την έδρα, ενδέχεται να τεθεί «αντιμέτωπος» και με τον Π. Γερουλάνο, ο οποίος επίσης πάγια παραμένει στο κάδρο των εσωκομματικών εκλογών.

Επιπλέον, υπάρχουν και άλλα κορυφαία στελέχη που εκτιμάται ότι εντάσσονται στην ίδια εξίσωση. Τόσο ο Γ. Καμίνης, που εξελέγη ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας το 2019, όσο και οι δύο βασικοί εκπρόσωποι της «νέας γενιάς» του ΚΙΝΑΛ, Π. Χρηστίδης και Μαν. Χριστοδουλάκης, με κάποιες πληροφορίες να θέλουν τον δεύτερο να οδεύει προς την Ανατολική Αττική.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νότιος Τομέας ήταν μια από τις επιλογές της Φώφης Γεννηματά στις τελευταίες κάλπες και –εφόσον τη διατηρήσει– δεν υπάρχει… χώρος για άλλες «βαριές» υποψηφιότητες.

Σε κάθε περίπτωση, πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο θα σήμαιναν δύο πράγματα, σε συνάρτηση με τις προεδρικές κάλπες του ΚΙΝΑΛ: πρώτον, ότι το κόμμα θα κατέβαινε με την κ. Γεννηματά στο τιμόνι, μιας και η λογική λέει ότι δεν υπάρχει χρόνος έως τότε για τις εσωκομματικές.

Δεύτερον, ότι η διαχείριση των ψηφοδελτίων θα μπορούσε να εξελιχθεί σε βασικότατο ρυθμιστή των εσωτερικών ισορροπιών και πιθανών «συμμαχιών» εντός της Χαρ. Τρικούπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή