ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με AstraZeneca εμβολιάστηκε η Δόμνα Μιχαηλίδου

Με AstraZeneca εμβολιάστηκε η Δόμνα Μιχαηλίδου

Με AstraZeneca εμβολιάστηκε σήμερα, στις 12:00, στο εμβολιαστικό κέντρο Κ.Ε.Φ.Ο.Κ., η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η κ. Μιχαηλίδου, που είναι το νεαρότερο μέλος της κυβέρνησης, ήταν και η πρώτη που εμβολιάστηκε στην ηλικιακή ομάδα 30-39, καθώς έλαβε το σχετικό ενημερωτικό SMS χθες το βράδυ.

⇒ Διαβάστε επίσης: Ποια μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα κάνουν το εμβόλιο AstraZeneca

Η ανακοίνωση του υπουργείου: 

«Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εμβολιάστηκε σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι με AstraZeneca στο εμβολιαστικό κέντρο Κ.Ε.Φ.Ο.Κ. H Δόμνα Μιχαηλιδου, που είναι το νεαρότερο μέλος της κυβέρνησης, ήταν και η πρώτη που εμβολιάστηκε στην ηλικιακή ομάδα 30-39 καθώς έλαβε το σχετικό ενημερωτικό SMS χθες το βράδυ.

View this post on Instagram

A post shared by Domna Michailidou (@domna_michailidou)

 

Η κυρία Μιχαηλίδου ανυπομονούσε να έρθει η σειρά της, τόσο γιατί όπως είναι γνωστό επισκέπτεται συχνά Μονάδες Φιλοξενίας Ηλικιωμένων και δομές που διαμένουν παιδιά αλλά για να μπορεί χωρίς φόβο να συναντήσει τους οικείους της που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. Η Υφυπουργός είναι διαχρονικά υπέρμαχος του εμβολιασμού και έχει στο παρελθόν συγγράψει ακαδημαϊκά δημοσιεύματα αναφορικά με τη σημασία των εμβολίων στη δημόσια υγεία.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε: «Το πιο καλό εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο εμβόλιο. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους επιστήμονες που συνεργάστηκαν και με πρωτόγνωρη ταχύτητα ξεπέρασαν όλα τα εμπόδια προκειμένου να λάβουμε έγκαιρα ασφαλή εμβόλια κατά της Covid-19. Έχω όμως ευγνωμοσύνη και στο υγειονομικό προσωπικό που έχει κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να προασπίσει τη δημόσια υγεία αλλά και να προσφέρει σε κάθε πολίτη το καλύτερο. Είμαι πολύ χαρούμενη που σήμερα έκανα την πρώτη δόση και καλώ όλους τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν με όποιο εμβόλιο είναι διαθέσιμο ώστε να θωρακιστούμε απέναντι στην πανδημία και σύντομα να αγκαλιαστούμε ξανά!».

Σημειώνεται ότι την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca έλαβε σήμερα και ο 37χρονος υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας σε κέντρο υγείας στη Δυτική Αττική.