Βολές Τσίπρα κατά κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας: «Δυστυχώς κάτι δεν πάει καλά»

Βολές Τσίπρα κατά κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας: «Δυστυχώς κάτι δεν πάει καλά»

Σοβαρές ευθύνες για τον σχεδιασμό και τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας καταλόγισε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρές ευθύνες για τον σχεδιασμό και τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας καταλόγισε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Δύσκολο Πάσχα και το φετινό, έχουμε όλοι ανάγκη από αισιοδοξία αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι εύκολο να δημιουργήσει κανείς τεχνητή αισιοδοξία με όλα όσα συμβαίνουν γύρω», σχολίασε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «δυστυχώς κάτι δεν πάει καλά». Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση «λειτούργησε χωρίς σχέδιο και στρατηγική, χωρίς σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση, με τις εστίες υπερμετάδοσης ανοικτές σε όλη τη διάρκεια του lockdown».

Χαρακτήρισε «προβληματικό έως επικίνδυνο ότι δεν έχει βγει μία φορά ο πρωθυπουργός να πει ότι δεν πάμε καλά» και σημείωσε πως δεν γίνεται να υπάρχει διαφορά σε ό,τι αφορά στις διαπιστώσεις, τις στατιστικές και την πραγματικότητα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι το πρώτο εξάμηνο είχαμε 400 νεκρούς και το δεύτερο εξάμηνο έχουμε 10.000 νεκρούς και με το πιο μακροχρόνιο lockdown, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «μακάβριες συγκρίσεις» με άλλες χώρες, για να σχολιάσει: «Να βγούμε, λοιπόν, να πούμε πώς έχουν τα πράγματα, να μην ωραιοποιούμε την πραγματικότητα και μετά να πούμε τι έφταιξε. Αν δεν είμαστε καν στο σημείο να πούμε ότι τα πράγματα δεν πήγαν καλά, κάτι δεν πάει καλά».

«Από την πρώτη στιγμή κάναμε προτάσεις», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι «η αντιπολιτευση στάθηκε στο ύψος των ευθυνών της» και «έδωσε συναίνεση για δύο κρίσιμα ζητήματα», στο δύσκολο -όπως είπε- ζήτημα του περιορισμού των ελευθεριών και στους εμμβολιασμούς.

«Ποιος αμφισβητεί τους επιστήμονες;», αναρωτήθηκε. «Τους έχει αμφισβητήσει ο τρόπος με τον οποίο τους έχει εργαλειοποιήσει η κυβέρνηση», πρόσθεσε, σχολιάζοντας: «Δεν είναι υποτιμητικό για αυτούς να θεσπίζεται ακαταδίωκτο; Για ποιο λόγο; Γνωμοδοτικός είναι ο ρόλος τους. Σας έχει πει κανένας από αυτούς ότι θέλει να μη λογοδοτεί πουθενά; Κανείς. Αλλά επειδή υπάρχει ανάγκη να θεσπιστεί ακαταδίωκτο για τα κυβερνητικά στελέχη που συμμετέχουν στις επιτροπές και ασκούν πιέσεις, να τα πούμε τα πράγματα καθαρά…». «Αποφασίζει ο Τσιόδρας; Το πιστεύεστε εσείς αυτό; Διαρκώς κόντρα στις αποφάσεις είναι. Αποφασίζει η κυβέρνηση αυτό που θέλει να αποφασίσει», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Αναφέρθηκε δε και στα εμβόλια της ΑΖ που άνοιξαν για την ομάδα 30-39 και ανοίγει για την 40-44:

«Άνοιξε η πλατφόρμα επιτέλους, έστω και για το Astrazeneca για να ξεστοκάρουμε εν πάση περιπτώσει. Δυστυχώς δεν είχαμε την επάρκεια των εμβολίων για να μπορέσει γρήγορα να εμβολιαστεί ο κόσμος και δυστυχώς δημιουργήθηκε ένα κλίκα αρνητικό για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Εγώ θα πω και θα μιλήσω έξω από τα δόντια λέγοντας ότι εδώ υπάρχουν και συγκρούσεις εταιρειών. […] Όλη η Βρετανία έχει εμβολιαστεί με Astrazeneca και δεν μπορεί αυτό να δημιουργεί υπόνοιες μονάχα στην Ευρωπαική Ένωση και εκεί να είναι όλα μια χαρά. Όλα τα εμβόλια έχουν κάποιες παρενέργειες, αυτό όμως που πρέπει να καταλάβει ο μέσος πολίτης που μας ακούει είναι ότι οι πιθανότητες να κολλήσει κάποιος τον κορωνοιο και να περάσει δύσκολα είναι περισσότερες από τον πάθει κάτι από το εμβόλιο. Αυτό που λένε για τις θρομβώσεις, εγώ επιστήμονας δεν είμαι ακούω όμως τους επιστήμονες που λένε ότι αν εγκαίρως εντοπιστούν αντιμετοπίζεται, ενώ ο κορωνοιος δύσκολα αντιμετωπίζεται».

Απάντηση Πελώνη

Βολές κατά του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εκτόξευσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, στον απόηχο της συνέντευξης του.

«Είναι η πολλοστή φορά εν μέσω της πανδημίας που ο κ. Τσίπρας αντί να καλέσει σε τήρηση των μέτρων και να συστήσει στους πολίτες να εμβολιαστούν, ψαρεύει στα θολά νερά της καταστροφολογίας», ανέφερε.

Όπως πρόσθεσε, «σήμερα, ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό του, κάνοντας την αδιανόητη για πρώην πρωθυπουργό και νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωση ότι η κυβέρνηση άνοιξε την πλατφόρμα των εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών πολύ νωρίτερα από το προγραμματισμένο, για να “ξεστοκάρει”».

«Προσβάλλει τους νέους που ήδη εμβολιάζονται. Και μετατρέπει τον εαυτό του σε αρνητή του μεγαλύτερου διακυβεύματος της εποχής, που είναι το χτίσιμο του τείχους ανοσίας. Ανεύθυνος και πλέον αυταπόδεικτα συνειδητός υπονομευτής της εθνικής προσπάθειας κατά της πανδημίας, το μόνο που δεν είπε καθαρά ο κ. Τσίπρας, είναι να μην κάνει κανείς το εμβόλιο», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή