Κικίλιας σε Τσίπρα: Δεν ξεστοκάρουμε εμβόλια

Κικίλιας σε Τσίπρα: Δεν ξεστοκάρουμε εμβόλια

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν ξεστοκάρουμε», είπε με έμφαση ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας τις πρωινές δηλώσεις Τσίπρα.

Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης, τόνισε ότι «δίνουμε πρόσβαση σε όσους περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε», καλώντας τους πάντες «να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και πατριωτισμό», ώστε να «επιστρέψουμε σε μια πιο ελεύθερη κοινή ζωή και καθημερινότητα».

«Η ανάγκη για αντιπολίτευση πρέπει να έχει κάποια όρια. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει επιδείξει επίπεδο, επαγγελματισμό και σοβαρότητα. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και τους ευχαριστώ δημοσίως. Κυρίες και κύριοι δεν διόρισα εγώ αυτή την επιτροπή, αλλά η κυβέρνηση Τσίπρα το 2017. Είναι εξαιρετική ομάδα και γι΄ αυτό ανανέωσα τη θητεία τους. Τους ευχαριστώ πολύ και δεν πρέπει να τους απαξιώνουμε ελαφρά τη καρδία. Είναι σοβαροί επιστήμονες και δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας για τους οποίους ξεστοκάρουμε τα εμβόλια», είπε.

Αναφέρθηκε δε στη θετική ανταπόκριση της ηλικιακής ομάδας 30-39 στον εμβολιασμό και γνωστοποίησε ότι σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 40-44 πάλι με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Πρόσθεσε ότι ξεπερνάμε τους 3.000.000 εμβολιασμούς και ότι από 5 Μαΐου θα λειτουργούν συνολικά 1.500 εμβολιαστικά κέντρα.

«Θα αγγίξουμε τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα», διαβεβαίωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή