ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί

Ο υπουργός Υγείας έκανε γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη οι τεχνικές συζητήσεις για το πρόγραμμα του εμβολιασμού στο σπίτι

Β. Κικίλιας: Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί

Έως τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ 100,3 ήδη έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό σχεδόν 115.000 (114.873) πολίτες ηλικίας 30-39, και 22.000 (21.706) πολίτες ηλικίας 40-44 . Επίσης, πάνω από 10.000 (10.252) πολίτες 30-39 έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου τους.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Εμβόλιο AstraZeneca: Η ηλικιακή ομάδα 30-39 «χτίζει» ανοσία

«100.000 εμβολιασμοί την ημέρα από τις 5 Απριλίου»

Ο υπουργός Υγείας έκανε γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη οι τεχνικές συζητήσεις για το πρόγραμμα του εμβολιασμού στο σπίτι, ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν, με κάποιο πιο εύκολο εμβόλιο, όπως για παράδειγμα αυτό της Johnson & Johnson. Υπογράμμισε ότι η συγκριμένη επιχείρηση θα είναι οριζόντια για όλη τη χώρα.

Σημείωσε δε, ότι θα φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα από την Τετάρτη του Πάσχα, 5 Απριλίου. 

«Ο πρωθυπουργός έχει ήδη μεριμνήσει μία φορά για επίδομα στους υγειονομικούς και θα το ξανακάνει»

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει μπόνους για τους υγειονομικούς, στον χρόνο που πρέπει. 

«Δεν έχει υπάρξει μέρα αυτούς τους 15 μήνες, που να μην είναι ο Πρωθυπουργός επάνω από τα πράγματα, με πραγματική μέριμνα και συναίσθηση της τεράστιας ευθύνης μίας πανδημίας και πώς θα τη διαχειριστούμε. Έχει στηρίξει δημοσίως όλες τις αποφάσεις όλων των επιστημονικών Επιτροπών όσο δύσκολες και να ήταν, με μέριμνα πάντα τη γρήγορη και ασφαλή περίθαλψη ή εμβολιασμό των πολιτών» σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Όπως πρόσθεσε, «ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος ήδη έχει μεριμνήσει μία φορά οριζοντίως και έχουν πάρει μπόνους, σας δηλώνω ότι θα το ξανακάνει. Στο χρόνο που πρέπει, με τον τρόπο που πρέπει και μελετούμε διάφορες πολιτικές αποφάσεις που μπορούν να στηρίξουν, να θωρακίσουν και να ενισχύσουν περαιτέρω αυτούς τους ανθρώπους». 

«Ατυχής η δήλωση Τσίπρα για “ξεστοκάρισμα”»

Σχετικά με τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί «ξεστοκαρίσματος» του εμβολίου της AstraZeneca, ο κ. Kικίλιας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας ούτε γίνονται στη χώρα μας εμβόλια δεύτερης κατηγορίας.

Ο υπουργός χαρακτήρισε ατυχή τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι θα περίμενε διορθωτική δήλωσή του.

Νέες εμβολιαστικές γραμμές

Σημειώνεται ότι λόγω της κατακόρυφα αυξημένης ζήτησης σε ραντεβού από την ηλικιακή ομάδα 30-39 και 40-44, θα υπάρξει άμεσα απόψε αύξηση εμβολιαστικών γραμμών στα υφιστάμενα εμβολιαστικά κέντρα, ώστε να καλυφθούν όλα τα αιτήματα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι εμβολιαστικές γραμμές από έξι θα γίνουν οκτώ.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Νέες εμβολιαστικές γραμμές και κέντρα φέρνει η έκρηξη στα ραντεβού

Ανάλογος σχεδιασμός γίνεται και για νέα εμβολιαστικά κέντρα. Από τις αρχές Μαΐου θα υπάρχουν αθροιστικά 1.500 εμβολιαστικά κέντρα.