Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τον Ισραηλινό που ανακάλυψε το φάρμακο για τον κορωνοϊό

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τον Ισραηλινό που ανακάλυψε το φάρμακο για τον κορωνοϊό

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον καθηγητή Ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του Τελ Αβίβ και επικεφαλής του Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου Ναντίρ Αρμπέρ, ο οποίος ανακάλυψε το εισπνεόμενο φάρμακο για τον κορωνοϊό, θα έχει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης

⇒Ο Ισραηλινός που ανακάλυψε το φάρμακο για τον κορωνοϊό

Η συνάντηση θα γίνει παρουσία του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος υποδέχθηκε χθες μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη τον Ναντίν Αρμπέρ, στο νοσοκομείο Αττικόν.

Σημειώνεται ότι το Αττικόν και το Σωτηρία είναι τα δύο νοσοκομεία όπου θα γίνει η κλινική μελέτη για το ισραηλινό φάρμακο. 

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ και τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε ζητήσει τη συμμετοχή ελληνικών νοσοκομείων στις κλινικές δοκιμές.

Όπως είχε δηλώσει στην «Κ» ο κ. Αρμπέρ, «τα θετικά στοιχεία της θεραπείας είναι πως είναι εύκολα χορηγούμενη –τρία με τέσσερα λεπτά εισπνοών μία φορά την ημέρα– και μπορεί να χορηγηθεί ακόμα και στο σπίτι και δεύτερον, ότι η παραγωγή του είναι γρήγορη και φθηνή». 

Επίσης, σύμφωνα με τον ισραηλινό καθηγητή, κατά την πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών το φάρμακο δεν προκάλεσε καμία παρενέργεια στους ασθενείς που το έλαβαν, ενώ είχε θετική επίδραση στην εξέλιξη των ασθενών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή