Ε.Ε.: O Xρ. Στυλιανίδης ειδικός απεσταλμένος για την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας

Ε.Ε.: O Xρ. Στυλιανίδης ειδικός απεσταλμένος για την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο μέχρι πρότινος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων (2014-2019) και Ευρωπαίος Συντονιστής για τον Έμπολα Χρήστος Στυλιανίδης διορίστηκε με σημερινή απόφαση του Κολεγίου των Επιτρόπων, Ειδικός Απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας και της ελευθερίας των πεποιθήσεων εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, ο Χρήστος Στυλιανίδης «έχει αποδείξει επανειλημμένα την αφοσίωση του στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θρησκευτική ελευθερία» και «η ισχυρή πείρα και οι ικανότητές του τον καθιστούν ειδικά κατάλληλο γι’ αυτό το ρόλο».

Ο ίδιος ο Χρήστος Στυλιανίδης, με ανάρτηση του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευχαρίστησε τα μέλη του Κολεγίου των Επιτρόπων για την τιμή που του έγινε και δήλωσε ότι «αναλαμβάνω το ρόλο αυτό με πλήρη επίγνωση της σημασίας και της κρισιμότητάς του. Η δέσμευσή μου για υπεράσπιση αυτού του θεμελιώδους ανθρώπινου δικαιώματος είναι διαχρονική. Θα συνεργαστώ με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, τους Διεθνείς Οργανισμούς και τις ΜΚΟ για την επίτευξη των στόχων της εντολής μου, συμβάλλοντας στις παγκόσμιες προσπάθειες της ΕΕ για προστασία και προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της θρησκευτικής ελευθερίας και της συμφιλίωσης».

Σύμφωνα με την Κομισιόν, «σε μια περίοδο που οι θρησκευτικές ελευθερίες και πεποιθήσεις και άλλα ανθρώπινα δικαιώματα δέχονται επιθέσεις σε πολλά μέρη του κόσμου, ο διορισμός Ειδικού Απεσταλμένου δείχνει τη δέσμευση της Επιτροπής να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση και να διασφαλίσει ότι τα δικαιώματα κάθε θρησκείας και πίστης γίνονται σεβαστά».

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Σχοινάς αναφέρει ότι «η ελευθερία της θρησκείας και της πίστης δέχεται επίθεση σε πολλές περιοχές του κόσμου. Ο διορισμός του κ. Στυλιανίδη στη θέση του ειδικού απεσταλμένου για ζητήματα ελευθερίας της πίστης δείχνει ότι είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα όλων των θρησκειών και πεποιθήσεων. Καλώς ήρθες στην ομάδα Χρήστο».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή