Γεραπετρίτης: Εξασφαλισμένες οι δεύτερες δόσεις για τον εμβολιασμό με το AstraZeneca

Γεραπετρίτης: Εξασφαλισμένες οι δεύτερες δόσεις για τον εμβολιασμό με το AstraZeneca

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξασφαλισμένες είναι και οι δεύτερες δόσεις για όσους έχουν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της AstraZeneca, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να εμβολιαστούν όσοι ζουν σε νησιά που έχουν μέχρι 10.000 κατοίκους.

Αναφορικά με την κατάργηση της πνευματικής ιδιοκτησίας στα εμβόλια για την Covid-19ο κ. Γεραπετρίτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, είπε πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε θέσει το θέμα, από τον Απρίλιο του 2020, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στη FAZ.

⇒Διαβάστε επίσης: Ο Μπάιντεν υπέρ της άρσης πατέντας των εμβολίων 

«Αυτό που είχε πει στη Βουλή ο κ. Τσίπρας – και ήταν αλυσιτελές – ήταν να απελευθερωθεί η πατέντα των εμβολίων και να ανοίξουν γραμμές παράγωγης τους στην Ελλάδα κάτι που δεν μπορούσε να υποστηρίξει η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία όπως προέκυψε από την διαβούλευση που κάναμε», συμπλήρωσε.

Συμφωνά με τον κ. Γεραπετρίτη, οι εταιρείες έχουν επενδύσει τεράστια κεφάλαια στην ερευνά και ανάπτυξη των εμβολίων. Όμως και για λογούς οικουμενικής αλληλεγγύης θα πρέπει να υπάρχουν παραχωρήσεις εκ μέρους αυτών των εταιρειών, για την παράγωγη εμβολίων από άλλες εταιρίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή