Πολιτισμός: Άνοιγμα των δραστηριοτήτων σε τρία στάδια προτείνει η κυβέρνηση

Πολιτισμός: Άνοιγμα των δραστηριοτήτων σε τρία στάδια προτείνει η κυβέρνηση

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το άνοιγμα των δραστηριοτήτων του πολιτισμού και χώρων όπως μουσεία, θέατρα και κινηματογράφοι, προτείνει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του σχεδίου για σταδιακή άρση των μέτρων κατά της Covid και επιστροφή στην κανονικότητα. 

Διαβάστε επίσης: Οι δραστηριότητες που επαναλειτουργούν τις επόμενες ημέρες

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβερνητική πρόταση περιλαμβάνει τρεις ημερομηνίες – «κλειδιά»:

Ειδικότερα, η αρχή προτείνεται να γίνει με το άνοιγμα των μουσείων στις 14 Μαΐου, ημερομηνία ανοίγματος του τουρισμού.

Επιπλέον, η κυβέρνηση προτείνει να ανοίξουν τα θερινά σινεμά στις 21 Μαΐου. Τονίζεται, ωστόσο, ότι δεν θα δοθεί πράσινο φως για το άνοιγμα των κλειστών κινηματογραφικών αιθουσών και των πολυκινηματογράφων. 

Η συνέχεια θα γίνει με τα θέατρα αλλά και τις συναυλίες και η προτεινόμενη ημερομηνία για το άνοιγμα είναι η 28η Μαΐου.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναμένεται να συνεδριάσει αύριο, Παρασκευή, με την συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, προκειμένου να δώσει το πράσινο φως ή όχι για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Σημειώνεται ότι για όλες τις παραπάνω δραστηριότητες, θα ισχύουν αυστηρά μέτρα προστασίας, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η θερμομέτρηση των επισκεπτών κατά την είσοδό τους, ο περιορισμένος αριθμός ατόμων που θα μπορεί να βρίσκεται στους συγκεκριμένους χώρους, αλλά και η τήρηση αποστάσεων ασφαλείας. 

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους στους χώρους του πολιτισμού αναμένεται να ισχύουν όλα τα μέτρα προστασίας κατά της Covid όπως τη χρήση μάσκας και τη διενέργεια self-tests.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή