ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Μητσοτάκης: Νέα εργατική νομοθεσία που θα δίνει δύναμη στον εργαζόμενο

«Η Κοινωνική Σύνοδος του Πόρτο λαμβάνει χώρα σε ένα σημείο καμπής για την ευρωπαϊκή οικονομία», δήλωσε ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης: Νέα εργατική νομοθεσία που θα δίνει δύναμη στον εργαζόμενο

«Η Κοινωνική Σύνοδος του Πόρτο λαμβάνει χώρα σε ένα σημείο καμπής για την ευρωπαϊκή οικονομία. Καθώς επιταχύνονται οι εμβολιασμοί και η πανδημία υποχωρεί, η έμφαση της Ευρώπης θα δίνεται λιγότερο στην προστασία των θέσεων απασχόλησης και περισσότερο στη δημιουργία καλών νέων δουλειών» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος για την έναρξη της Συνόδου.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Τι θα ισχύσει για 8ωρο, απολύσεις, τηλεργασία, απεργίες, υπερωρίες

Όπως τόνισε, αυτό για την Ελλάδα σημαίνει τρία πράγματα:

  1. «Ουσιαστική επιτάχυνση των επενδύσεων με μείωση της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών και δημιουργία ενός καλύτερου επενδυτικού κλίματος», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
  2. «Έμφαση στην εκπαίδευση και την κατάρτιση έτσι ώστε οι νέοι μας να έχουν εκείνες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να βρουν καλές δουλειές», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
  3. «Μία νέα εργατική νομοθεσία που θα δίνει δύναμη στον εργαζόμενο» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δύναμη να επιλέξει ο ίδιος την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Δύναμη να λέει στον εργοδότη του ότι δεν μπορεί να τον ενοχλεί εκτός ωραρίου, όταν εργάζεται με τηλεργασία. Δύναμη να λέει όχι σε οποιαδήποτε κατάχρηση της εργατικής νομοθεσίας και σε απλήρωτες υπερωρίες μέσα από την ψηφιακή κάρτα εργαζομένου» κατέληξε στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.