Μήνυμα Κυριάκου Μητσοτάκη προς την αντιπολίτευση

Μήνυμα Κυριάκου Μητσοτάκη προς την αντιπολίτευση

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια νέα εργατική νομοθεσία, που θα δίνει δύναμη, στον εργαζόμενο και θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στην Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής στο Πόρτο. «Η Κοινωνική Σύνοδος του Πόρτο λαμβάνει χώρα σε ένα σημείο καμπής για την ευρωπαϊκή οικονομία. Καθώς επιταχύνονται οι εμβολιασμοί και η πανδημία υποχωρεί, η έμφαση της Ευρώπης θα δίνεται λιγότερο στην προστασία των θέσεων απασχόλησης και περισσότερο στη δημιουργία καλών νέων δουλειών», σημείωσε χαρακτηριστικά. Αυτό για την Ελλάδα σημαίνει, όπως είπε, τρία πράγματα: Πρώτον, ουσιαστική επιτάχυνση των επενδύσεων με μείωση της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών και δημιουργία ενός καλύτερου επενδυτικού κλίματος. Δεύτερον, έμφαση στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση, έτσι ώστε οι νέοι μας να έχουν εκείνες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να βρουν καλές δουλειές. Και τρίτον, μια νέα εργατική νομοθεσία που θα δίνει δύναμη στον εργαζόμενο.
Προφανώς και όλα τα παραπάνω ο πρωθυπουργός τα ανέφερε σε συνάρτηση με τις επικείμενες αλλαγές στα εργασιακά.

Ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας ουσιαστικά στην αντιπολίτευση από το Πόρτο, σημείωσε πως οι νέες προβλέψεις ουσιαστικά δίνουν τη δυνατότητα στον εργαζόμενο να εξισορροπήσει «μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής», καθώς μπορεί «να λέει στον εργοδότη του ότι δεν μπορεί να τον ενοχλεί εκτός ωραρίου όταν εργάζεται με τηλεργασία», αλλά και «τη δύναμη να λέει “όχι” σε οποιαδήποτε κατάχρηση της εργατικής νομοθεσίας και σε απλήρωτες υπερωρίες μέσα από την ψηφιακή κάρτα εργαζομένου». 

Κατά τα λοιπά, στην κυβέρνηση παρακολουθούν στενά το θέμα της πανδημίας και αισιοδοξούν πως σιγά σιγά έχουν αρχίσει όλα να μπαίνουν σε μια σειρά. Οι εμβολιασμοί καθημερινά προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, ενώ αυτή τη στιγμή, παρά τη χαλάρωση των μέτρων και την άρση των περιορισμών, δεν διαφαίνεται έξαρση της πανδημίας. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως θα γίνουν βεβιασμένες κινήσεις. Ολα θα πηγαίνουν βήμα βήμα, όπως φάνηκε και χθες με την άρση των περιορισμών στον χώρο του πολιτισμού, που θα γίνει σταδιακά. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για το μεγάλο «στοίχημα» της 15ης Μαΐου, που θα ανοίξουν ο τουρισμός και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Και τα δύο ανοίγματα θα γίνουν με κανόνες. Στον τουρισμό, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, κανείς δεν θα εισέρχεται στη χώρα χωρίς εμβόλιο ή αρνητικό μοριακό τεστ. Αλλά και στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις θα μπουν κανόνες. Οπως είπε χθες ο κ. Γεραπετρίτης, επιβεβαιώνοντας ρεπορτάζ της «Καθημερινής», εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιτραπεί η έξοδος από τον νομό με self test, εκτός βεβαίως εάν έχει γίνει εμβολιασμός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή