Μητσοτάκης: Ανάκαμψη με λιγότερες ανισότητες, περισσότερες και καλύτερες δουλειές

Μητσοτάκης: Ανάκαμψη με λιγότερες ανισότητες, περισσότερες και καλύτερες δουλειές

Η ανάκαμψη μετά την πανδημία πρέπει να είναι μία ανάκαμψη με διαφορετικά χαρακτηριστικά, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την άφιξή του για τις εργασίες της άτυπης συνόδου της Ε.Ε.

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανάκαμψη μετά την πανδημία πρέπει να είναι μία ανάκαμψη με διαφορετικά χαρακτηριστικά, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την άφιξή του για τις εργασίες της άτυπης σύσκεψης των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε. στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Σύνοδος Κορυφής: Με διαφορετικές προσεγγίσεις για την πατέντα των εμβολίων

«Με περισσότερες και καλύτερες δουλειές, λιγότερες ανισότητες, καλύτερη ποιότητα εργασίας, καλύτερες συνθήκες εργασίας. Μία ανάκαμψη η οποία θα θέσει την καταπολέμηση των διακρίσεων ως πρώτη προτεραιότητα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Όπως τόνισε, «σε αυτήν την προσπάθεια οικοδόμησης μιας νέας κοινωνικής Ευρώπης, η οποία δεν θα αφήσει κανέναν Ευρωπαίο πίσω, η Ελλάδα θα είναι πρωταγωνίστρια και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

⇒ Διαβάστε ακόμη: Σύνοδος Κορυφής: Η Ε.Ε. υιοθετεί δήλωση για εργασία και κοινωνικά δικαιώματα

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η Ελλάδα «υποστήριξε, από την πρώτη στιγμή, την πρωτοβουλία της πορτογαλικής Προεδρίας να θέσει σε πολύ υψηλή προτεραιότητα την κοινωνική ατζέντα της Ευρώπης. Προκειμένου, όμως, να μπορέσουν να εφαρμοστούν οι πρόνοιες του κοινωνικού πυλώνα οφείλει η Ευρώπη στο σύνολό της να επανέλθει σε γρήγορους ρυθμούς ανάκαμψης».

«Και για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιήσουμε το συντομότερο δυνατό τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία έχουμε πια στη διάθεσή μας. Aναφέρομαι συγκεκριμένα στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”, το όποιο εκτιμώ ότι θα εγκριθεί από τις ευρωπαϊκές αρχές μέχρι τα τέλη Ιουνίου» τόνισε επίσης.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Μήνυμα Κυριάκου Μητσοτάκη προς την αντιπολίτευση

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή