Πελώνη: Συνεχίζεται η πορεία επανεκκίνησης δραστηριοτήτων

Πελώνη: Συνεχίζεται η πορεία επανεκκίνησης δραστηριοτήτων

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σταδιακή επανεκκίνηση δραστηριοτήτων αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, τονίζοντας πως μετά το άνοιγμα σχολείων, φροντιστηρίων, δικαστηρίων και τμημάτων του αθλητισμού, η πορεία συνεχίζεται.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κ. Πελώνη τόνισε πως το μεγάλο βήμα γίνεται στις 14 Μαΐου με το άνοιγμα του τουρισμού και την άρση των περιορισμών στις υπερτοπικές μετακινήσεις. Όπως είπε, στις 17 Μαΐου ανοίγουν βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, ενώ στις 21 Μαΐου επανεκκινούν τα θερινά σινεμά (75% χωρητικότητα) και μία εβδομάδα αργότερα τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα μόνο για καθήμενους και 50% χωρητικότητα.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, «σύμμαχοι» στη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων αποτελούν ο καιρός τα self-tests και οι εμβολιασμοί.

Αναφερόμενη σε πιθανά προνόμια για τους εμβολιασμένους, η κ. Πελώνη τόνισε πως δεν έχει νόημα να γίνει αυτό εάν δεν ανοίξουν οι πλατφόρμες για όλες τις ηλικιακές ομάδες στο πρόγραμμα «Ελευθερία».

Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη συμμετοχή του Πρωθυπουργού στις εργασίες της Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής, στο Πόρτο, μεταφέροντας τη φιλοδοξία της Ελλάδας να είναι πρωταγωνίστρια στην οικοδόμηση μιας κοινωνικής Ευρώπης, με λιγότερες ανισότητες και χωρίς διακρίσεις.

Επιπλέον, τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της άρσης των πατεντών και υπέρ της ταχείας εφαρμογής του πιστοποιητικού για μετακινήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή