ΚΙΝΑΛ: Στο επίκεντρο η επόμενη ημέρα της πανδημίας

ΚΙΝΑΛ: Στο επίκεντρο η επόμενη ημέρα της πανδημίας

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση, αυτή τη φορά με επίκεντρο την πολιτική που ακολουθείται ως προς τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας, εξαπέλυσε χθες η κ. Φώφη Γεννηματά. «Η κυβέρνηση της Ν.Δ. χρησιμοποιεί το ΤΑΙΠΕΔ ως δούρειο ίππο για την παράδοση της δημόσιας περιουσίας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Στο θέμα των πολιτικών που πρέπει να εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων είχε αναφερθεί η κ. Γεννηματά –η οποία σήμερα θα μιλήσει στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών– και κατά την πρόσφατη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

Μιλώντας για τη συνάντηση αυτή, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Π. Χρηστίδης ανέφερε χθες (Θέμα Fm): «Συζητήθηκε διεξοδικά πώς θα διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες την επόμενη ημέρα από την πανδημία, ώστε οι προοδευτικές δυνάμεις να πρωταγωνιστήσουν, γιατί υπάρχει η απειλή συντηρητικές και οπισθοδρομικές πολιτικές να οδηγήσουν σε νέα κοινωνική κρίση και σε αδιέξοδα την Ευρώπη». Και ο κ. Χρηστίδης πρόσθεσε: «Κάποιοι προσπαθούν να κάνουν συζητήσεις σε επίπεδο ηγεσιών και ελίτ, αυτό όμως που είναι το μείζον είναι να δούμε τι λέει η κοινωνία. Η κοινωνία αποζητά διέξοδο από τα αδιέξοδα και τις ανισότητες που επιτάθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας. Τις ανισότητες αυτές πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε καίρια και αποφασιστικά, με προτάσεις και θέσεις ευθύνης, εμπνεόμενοι και από το διεθνές πολιτικό σκηνικό, και προφανώς αναφέρομαι σε αυτά που έχει ήδη προτείνει ο πρόεδρος Μπάιντεν και τα οποία θα αποτελέσουν πρόκληση για τα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα αλλά και την Ευρώπη και τον κόσμο γενικότερα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή