Τσιάρας: Αύξηση της πραγματικής έκτισης ποινής στα ειδεχθή εγκλήματα

Τσιάρας: Αύξηση της πραγματικής έκτισης ποινής στα ειδεχθή εγκλήματα

Πρόθεση της κυβέρνησης και της επιτροπής παρακολούθησης Ποινικού Κώδικα είναι ο ελάχιστος χρόνος πραγματικής έκτισης ποινής να αυξηθεί από τα 2/5 στα 4/5 στα ειδεχθή εγκλήματα, ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόθεση της κυβέρνησης και της επιτροπής παρακολούθησης Ποινικού Κώδικα είναι ο ελάχιστος χρόνος πραγματικής έκτισης ποινής να αυξηθεί από τα 2/5 στα 4/5 στα ειδεχθή εγκλήματα, ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνισε ότι μέχρι τα μέσα του έτους, το υπουργείο θα είναι σε θέση να προτείνει τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

Υπογράμμισε, δε, ότι «το ζήτημα έχει ήδη συζητηθεί μεταξύ των μελών της επιτροπής παρακολούθησης Ποινικού Κώδικα, και υπάρχει πρόθεση αυστηροποίησης των ποινών, ειδικά για τα ειδεχθή εγκλήματα, τα σεξουαλικά εγκλήματα όλα αυτά που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη το τελευταίο διάστημα. Με τη νέα νομοθεσία όποιος καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη θα κάθεται περισσότερα χρόνια από σήμερα, θα υπάρξει μεγαλύτερος χρόνος πραγματικού εγκλεισμού».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσιάρας προανήγγειλε την Τετάρτη, από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για τους δράστες ειδεχθών και αποτρόπαιων εγκλημάτων, όπως το έγκλημα στα Γλυκά Νερά που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Πού επικεντρώνεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης προσδιορίζοντας το εύρος της νομοθετικής αλλαγής, ανέφερε ότι για τους δράστες των ειδεχθών εγκλημάτων θα προβλεφθεί στο εξής 20 χρόνια ως κατώτατο όριο έκτισης της ποινής των ισοβίων, αντί των 16 χρόνων που ισχύουν σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή