Σύγκρουση για τα μνημόνια

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παρουσία του Ζόραν Ζάεφ στην Αθήνα και η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό έδωσε την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να προτάξει για άλλη μια φορά τη συμφωνία των Πρεσπών που υπογράφηκε το καλοκαίρι του 2018. Μείζον θέμα για την αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει η ψήφιση των τριών συμβάσεων που εκκρεμούν από το ελληνικό Κοινοβούλιο, ειδικά μετά την παρέμβαση του Αλ. Τσίπρα πως θα ζητήσει «158 συγγνώμες» από τους βουλευτές της πλειοψηφίας.

Σε αυτό το πνεύμα κινήθηκε και η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου που ανέφερε: «Ο κ. Μητσοτάκης, που τηρεί και τιμά πλέον την προεκλογικά “προδοτική” συμφωνία των Πρεσπών, υποδέχεται σήμερα τον κ. Ζάεφ. Περιμένουμε να ενημερώσει τους πολίτες αν και πότε θα φέρει προς ψήφιση τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία προασπίζοντας τα εθνικά συμφέροντα, όπως τον καλεί άλλωστε και ο πρωθυπουργός της γείτονος με συνέντευξή του στην “Αυγή”, ή θα συνεχίσει να διασύρει τη χώρα υπό τον φόβο ότι οι βουλευτές του θα τα καταψηφίσουν».

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη: «Οι συμφωνίες θα έρθουν προς κύρωση σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό προγραμματισμό. Οπως γνωρίζετε, η κυβέρνηση έχει ένα πολύ πυκνό νομοθετικό έργο, η κύρωση των συμφωνιών θα προσαρμοστεί στις νομοθετικές προτεραιότητες και όχι το αντίστροφο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή