Προανακριτική: Διαφορετικές ερμηνείες για την κατάθεση Λιανού

Προανακριτική: Διαφορετικές ερμηνείες για την κατάθεση Λιανού

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την κατάθεση του Α. Λιανού, στελέχους της εταιρείας CCC που λέγεται πως έδωσε 3 εκατ. ευρώ στον επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα για τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό χορήγησης τηλεοπτικών αδειών επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίστηκαν χθες οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

Οι πληροφορίες και διαρροές για την κατάθεση του κ. Λιανού, ο οποίος εκ της επαγγελματικής σχέσεώς του με τη CCC είναι σε θέση να γνωρίζει τα οικονομικά της εταιρείας, είναι αντικρουόμενες, ενώ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ –όπως προκύπτει από σχόλια πηγών των δύο κομμάτων– φαίνεται να «διαβάζουν» εντελώς διαφορετικά το περιεχόμενο της επίμαχης κατάθεσης. Στη βάση δε των εκατέρωθεν ερμηνειών, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξαν νέες αιχμές.

«Από την κατάθεση του οικονομικού διευθυντή της εταιρείας CCC κ. Α. Λιανού επιβεβαιώθηκε η γνώση της εταιρείας ότι τα 3 εκατ. ευρώ τής δήθεν υπεργολαβίας ενός έργου που δεν υπήρχε καν τη στιγμή εκείνη, θα κατευθύνονταν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες», αναφέρουν πηγές από τη «γαλάζια» πλειοψηφία. «Σε πλήρη κατάρρευση του μυθεύματος Καλογρίτσα – Ν.Δ. σε βάρος του Νίκου Παππά οδηγήθηκε η συνεδρίαση της Προανακριτικής», ήταν το κατ’ αρχάς σχόλιο από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Λιανός υποστήριξε ότι ο κ. Καλογρίτσας ενημέρωσε πλήρως για την πορεία του διαγωνισμού και το υπό ίδρυση κανάλι, ενημερώνοντας με email τον ίδιο ότι έγινε δεκτή η εγγυητική επιστολή της Τράπεζας Αττικής, και του απέστειλε το business plan τού υπό ίδρυση καναλιού», επιμένουν πηγές της Ν.Δ. «Ο μάρτυρας κατέρριψε πλήρως τους ισχυρισμούς του εργολάβου και της κυβέρνησης περί συμφωνίας για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού φιλικού προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», αντιτείνει η άλλη πλευρά.

«Οπως ο κ. Λιανός ευχήθηκε με email “Good Luck” (καλή τύχη) στον κ. Καλογρίτσα, έτσι λοιπόν και εμείς ευχόμαστε “Good Luck” στον ΣΥΡΙΖΑ», λένε από τη Ν.Δ. «Καλό Σαββατοκύριακο και ας προσέχει η οικογένεια Καλογρίτσα (πατέρας και υιός) τις επαφές με ενεργά κρούσματα», σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας καυστικά την έως τώρα διπλή αναβολή λόγω πανδημίας της κατάθεσης του κ. Καλογρίτσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή