Μητσοτάκης για τουρισμό: Κανένας συμβιβασμός σε ό,τι αφορά την ασφάλεια

Μητσοτάκης για τουρισμό: Κανένας συμβιβασμός σε ό,τι αφορά την ασφάλεια

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν πρόκειται να κάνουμε οποιονδήποτε συμβιβασμό σε ό,τι αφορά την ασφάλεια καθώς θα καλωσορίζουμε ανθρώπους στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ωστόσο, το καλοκαίρι του 2021 είναι πολύ διαφορετικό από το καλοκαίρι του 2020», επισήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της διαδικτυακής συζήτησης που διοργάνωσαν το γερμανικό φόρουμ Hessischer Kreis και η Boston Consulting Group.

Για το κεφάλαιο του τουρισμού και την πρόταση της Ελλάδας για ένα ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό για τις μετακινήσεις, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ενθαρρύνει τους επισκέπτες να έρθουν στη χώρα καθώς τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «πέρυσι ήμασταν στο 25% του 2019, εφέτος ελπίζουμε ότι θα ξεπεράσει το 50%».

Μιλώντας για χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, στις οποίες το πρόγραμμα εμβολιασμού έχει προχωρήσει σημαντικά, σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για διακοπές στην Ελλάδα.

«Εφέτος το καλοκαίρι έχουμε περισσότερες προγραμματισμένες απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ παρά ποτέ, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι οι πολίτες των ΗΠΑ θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι αναμένει σημαντικό ενδιαφέρον από τη Γερμανία και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μητσοτάκης για τουρισμό: Κανένας συμβιβασμός σε ό,τι αφορά την ασφάλεια-1

Πράσινο πιστοποιητικό: H διαδικασία προσομοίωσης

Η Ελλάδα και η Γερμανία είναι οι χώρες–μέλη της Ε.Ε. που ολοκλήρωσαν την Τρίτη με επιτυχία τη διαδικασία προσομοίωσης για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κομισιόν.

Η ίδια πηγή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανέφερε ότι επιτυχημένο ήταν και το τεστ από την πλευρά της Ελλάδας όσον αφορά στον κωδικό QR.

Όπως έγραφε στο σημερινό της φύλλο η «Κ», οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της πορτογαλικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο την Κυριακή, ο Γάλλος υφυπουργός Ευρώπης και στενός συνεργάτης του Εμανουέλ Μακρόν, Κλεμόν Μπον, εκτίμησε ότι το πιστοποιητικό θα τεθεί σε εφαρμογή στις 20 Ιουνίου. [Διαβάστε]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή