Προανακριτική: Τα sms με Παππά παρουσίασε ο Χρ. Καλογρίτσας

Προανακριτική: Τα sms με Παππά παρουσίασε ο Χρ. Καλογρίτσας

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με παρουσίαση υλικού από τη μέσω μηνυμάτων τηλεφωνική επικοινωνία του με τον κ. Ν. Παππά, καθώς και με αναφορές σε ευρύτερες επαφές με την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για μέσα ενημέρωσης, ο επιχειρηματίας Χρ. Καλογρίτσας συνέχισε χθες την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να αποδομήσει την κατάθεση Καλογρίτσα, ενώ παράλληλα άνοιξε μέτωπο και με τον πρόεδρο της Προανακριτικής Στ. Κελέτση, με αφορμή τον τρόπο καταγραφής των πρακτικών στις συνεδριάσεις.

«Σύντροφε»

Οπως διέρρευσε στον Τύπο, το περιεχόμενο της επικοινωνίας Καλογρίτσα – Παππά, η οποία, όπως φέρεται να είπε ο επιχειρηματίας, αφορούσε τη συνάντησή του με τους Αραβες που θα έδιναν χρήματα για την τηλεοπτική άδεια, δείχνει θερμή μεταξύ τους σχέση. Ενδεικτικά εμφανίζεται ο κ. Καλογρίτσας να αποκαλεί τον τότε υπουργό «Νίκο μου, καμάρι μου και λεβέντη μου» και σε άλλο σημείο «σύντροφε», να του ζητεί οδηγίες – προφανώς για το πώς θα χειριστεί την προετοιμαζόμενη τότε συνάντησή του με τους ξένους– ή και να του αναφέρει ότι ήταν σίγουρος πως, καθώς περνούν οι μέρες, «εγγυητική δεν θα υπάρχει». Από την πλευρά του, ο υπουργός των τότε κυβερνήσεων Ν. Παππάς εμφανίζεται, σύμφωνα με τα στοιχεία που διέρρευσαν, να είναι καθησυχαστικός προς τον επιχειρηματία, καλώντας τον να μιλήσουν και να περιμένει λίγο (πιθανώς οδηγίες).

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του –η οποία συνεχίζεται σήμερα– ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να είπε ότι είχε κληθεί να συνεργαστεί με την τότε κυβέρνηση από τον Σεπτέμβριο του 2015, όχι μόνο για κανάλι, αλλά και για άλλα Μέσα, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Παππάς ήθελε να δημιουργηθεί μια υποστηρικτική προς την τότε κυβέρνηση ομάδα ΜΜΕ. Μάλιστα φέρεται να έκανε λόγο και για «ομάδες» του τότε υπουργού που εργάζονταν στα γραφεία του επιχειρηματία στη Νέα Σμύρνη.

«Ο κ. Καλογρίτσας προσήλθε στην Προανακριτική για να προσκομίσει κάποια μηνύματα που προκαλούν θυμηδία. Ο Νίκος Παππάς είχε συναντήσεις και επαφές με όλους τους υποψηφίους» για άδειες, σχολίασαν κύκλοι της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα επέκριναν τον κ. Κελέτση ότι προέβη σε «πρωτοφανή αυθαιρεσία να παραποιήσει τα πρακτικά».

Απαντώντας στην κατηγορία, ο πρόεδρος της επιτροπής είπε πως τα πρακτικά έχουν αποδοθεί πιστά, ότι δεν διεγράφη οτιδήποτε, συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος, εκ της θέσεώς του και εκ του Κανονισμού, έχει το δικαίωμα να αποφασίζει εάν συζητήσεις εντός της επιτροπής που κρίνονται εκτός διαδικασίας θα καταγράφονται. Στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο για ερωτήσεις που δεν έπρεπε να γίνονται στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, καθώς ο μάρτυρας έκανε την εισαγωγική του τοποθέτηση. «Οσοι ρωτούσαν, αυθαίρετα το έκαναν. Δεν υπήρχε δικαίωμα ερωτήσεων. Εδωσα εντολή να διαγραφούν, γιατί βάσει του άρθρου 66 παρ. 7 οι ιδεολογικές συζητήσεις απαγορεύονται», απάντησε ο κ. Κελέτσης και πρόσθεσε: «Τα πρακτικά έχουν αποδοθεί πιστά και είναι στη διάθεση του κ. Παππά. Δεν έχει αλλοιωθεί τίποτα».

Υποβολή έγκλησης – μήνυσης

«Η απόφαση του προέδρου της επιτροπής περί δήθεν κυριαρχικού δικαιώματος του ιδίου να διαμορφώνει ελεύθερα κατά τη βούλησή του τα πρακτικά είναι πρωτοφανής», σχολίασε ο συνήγορος του κ. Παππά, Βαγγ. Γεωργακόπουλος, και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι ο πελάτης του «θα προβεί άμεσα στην υποβολή έγκλησης – μήνυσης» εις βάρος του κ. Κελέτση.

Λίγη ώρα αργότερα, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της επιτροπής Π. Πολάκης σημείωνε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του για τη χθεσινή κατάθεση Καλογρίτσα: «Ο άνθρωπος δεν έχει πει ένα αποδεικτικό στοιχείο. Οτιδήποτε. Πετάει μπηχτές. Κάνει παύσεις. Μπερδεύεται. Δεν θυμάται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή