ΚΟΜΜΑΤΑ

Χάκαραν τη σελίδα ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook

Χάκαραν τη σελίδα ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook

Οταν το βράδυ της Δευτέρας η σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook μετονομάστηκε σε «ΣΥ», ένας μίνι συναγερμός σήμανε στην Κουμουνδούρου. Τα social media της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχθηκαν κακόβουλη επίθεση που, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, φάνηκε πως προερχόταν από την Ινδονησία.

Διευκρινίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει επιλέξει τη λύση του outsourcing, της εξωτερικής ανάθεσης, δηλαδή, διαχείρισης της ιστοσελίδας. Το περιστατικό έκανε γνωστό, με έντονη δόση χιούμορ, ο Νάσος Ηλιόπουλος: «Ο Ινδονήσιος φίλος μας Edo Raman αποφάσισε μόνος του ότι αντί για ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα λεγόμαστε ΣΥ και άλλαξε το όνομα στη σχετική σελίδα στο Facebook. Φαίνεται ότι υπάρχει πλούσιο ενδιαφέρον από Ασιάτες χρήστες του Facebook για την ελληνική πολιτική σκηνή», σχολίασε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος συμπλήρωσε πως «επειδή όμως το όνομα αλλάζει μόνο στο συνέδριο, έχουμε ήδη φροντίσει να λύσουμε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και να επαναφέρουμε το όνομα της σελίδας. Αν ο φίλος επιθυμεί, μπορεί να εγγραφεί στον i-syriza και να επαναφέρει την πρότασή του στον δρόμο για το συνέδριο. Ευχαριστούμε για την κατανόηση».

Λόγω της απαραίτητης συνεννόησης που έπρεπε να υπάρξει και με τους υπευθύνους στην ομάδα του Facebook, το χακάρισμα ξεπεράστηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα λίγες ώρες αργότερα, τα ξημερώματα της Τρίτης.