Φθορά Νέας Δημοκρατίας αναμένει ο Τσίπρας

Φθορά Νέας Δημοκρατίας αναμένει ο Τσίπρας

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μενού του «μεσημεριανού καφέ» του ΣΥΡΙΖΑ όρισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισηγητική τοποθέτησή του προς τους στενούς συνεργάτες του. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε πως είναι απαραίτητο να σχεδιαστεί σε βάθος το πλάνο του κόμματος για το εργασιακό, που έχει να κάνει με τη συζήτηση που θα διεξαχθεί και τις δράσεις που θα ακολουθήσουν. Ανέφερε μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πως ο ΣΥΡΙΖΑ έπραξε πολύ σωστά που βγήκε από πολύ νωρίς μπροστά στο συγκεκριμένο θέμα και αποτίμησε θετικά τη συγκέντρωση της 6ης Μαΐου. Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε πως η πίεση που ασκείται πλέον στον Κωστή Χατζηδάκη είναι αναβαθμισμένη και ότι δεν είναι πολλά τα κυβερνητικά στελέχη που είναι πρόθυμα να υπερασπιστούν τις αλλαγές που προωθεί το Μαξίμου. «Θα υπάρξει σημαντική πολιτική φθορά για τη Ν.Δ.», φέρεται να συμπλήρωσε.

Το δεύτερο ζήτημα που ο τέως πρωθυπουργός ζήτησε να αναδειχθεί τις επόμενες ημέρες είναι η λειτουργία του Κοινοβουλίου. «Είναι αδιανόητο να συνεχίζει η Βουλή σε αυτό το καθεστώς. Είναι αδιανόητο να μην μπορούν να γίνουν κανονικές ψηφοφορίες», σημείωσε. Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες που έχει πάρει το κόμμα, όπως η ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τις Πανελλαδικές και την ελάχιστη βάση εισαγωγής ή η προ ημερησίας για θέματα δημοκρατίας, οι οποίες απαξιώνονται, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, από τον Κώστα Τασούλα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει πως η Ν.Δ. προσπαθεί να καλύψει με κάθε τρόπο εσωκομματικούς τριγμούς σε μια σειρά από ζητήματα και υποστήριξε πως το κόμμα πρέπει να απαιτήσει την κανονική επαναλειτουργία της Βουλής. Τα μέλη του Πολιτικού Κέντρου συμφώνησαν πως θα πρέπει άμεσα να σταματήσουν οι «εικονικές ψηφοφορίες μέσω των γραμματέων των κοινοβουλευτικών ομάδων». Κατά την τρίωρη συνεδρίαση συζητήθηκε το νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση για την τοπική αυτοδιοίκηση (θα συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα την επόμενη εβδομάδα), αλλά και το θέμα των πλειστηριασμών των ακινήτων. Υπάρχει ήδη σε εξέλιξη ένας σχεδιασμός για τις περιοδείες των στελεχών ανά την Ελλάδα, σε μια νέα προσπάθεια κινητοποίησης των τοπικών οργανώσεων.

Η συσπείρωση του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ για τους επιτελείς της Κουμουνδούρου ξεκινά από τη νεολαία και χθες ο Αλέξης Τσίπρας, με παρέμβασή του σε διαδικτυακή εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς, το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ και το Δίκτυο για την Υπεράσπιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως οδηγεί τους νέους στην έξοδο από τη χώρα λόγω της αναξιοκρατίας, του νεποτισμού και της γραφειοκρατίας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «αναντιστοιχία προσφοράς και ζήτησης εργασίας, που οδηγεί τους εξειδικευμένους επιστήμονες σε υψηλά ποσοστά ανεργίας, υποαπασχόλησης και ετεροαπασχόλησης». Αναπτύσσοντας το μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το κόμμα του σκοπεύει να επενδύσει στην έρευνα και στη γνώση, στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, ενώ προέταξε την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. «Πρέπει να απελευθερωθεί όλη η δημιουργικότητα και η γνώση που σήμερα καταπιέζεται σε 10ωρα για 700 ευρώ», ανέφερε, κατηγορώντας για άλλη μια φορά την κυβέρνηση πως εισάγει στη Βουλή για ψήφιση ένα νομοσχέδιο πλήρους απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή