ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Live: Η ενημέρωση από την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη

Live: Η ενημέρωση από την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την Κυβερνητική Εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη.

Με αφορμή το άνοιγμα δραστηριοτήτων, στο οποίο προστίθεται και η επαναλειτουργία των θερινών κινηματογράφων από αύριο Παρασκευή, η κ. Πελώνη τόνισε ότι «ελευθερία δεν σημαίνει ασυδοσία», προαναγγέλλοντας την αναδιοργάνωση των ελεγκτικών υπηρεσιών και σαρωτικούς ελέγχους το επόμενο διάστημα.

Πρόσθεσε ότι «δεν θα γίνουν ανεκτές πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού» από επιχειρήσεις.

Κληθείσα να σχολιάσει τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, είπε ότι αυτά που συμβαίνουν είναι «σοκαριστικά» και «δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η προηγούμενη κυβέρνηση και παραπέμπουν σε παρακράτος».

Ερωτηθείσα για την αποκάλυψη του kathimerini.gr για τα τουρκικά αλιευτικά, τόνισε ότι όλες αυτές οι ενέργειες «απαντώνται κατά πάγια πρακτική με διαμαρτυρία προς την τουρκική πλευρά».

Σε ερώτηση για δημοσίευμα περί μίσθωσης ιδιωτικού ελικοπτέρου από τον πρωθυπουργό, η κ. Πελώνη απάντησε ότι αφού μετέβη στην Τήνο με το πλοίο της γραμμής, «λόγω της αλλαγής του προγράμματος του μίσθωσε ιδιωτικό ελικόπτερο για να μην μετατρέψει σε ταξί τα ελικόπτερα του ελληνικού στρατού».

«Η διαφορετική άποψη είναι πάντα σεβαστή», τόνισε, κληθείσα να σχολιάσει τις αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ σχετικά με το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια.

LIVE

Αεροδρόμια

«Δεκατέσσερα αεροδρόμια εθνικές γέφυρες για ένα καλύτερο καλοκαίρι», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Και επεσήμανε: «Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη χθες σε εκδήλωση που έγινε στο αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’ της Θεσσαλονίκης, για την αναβάθμιση των 14 αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece. Πρόκειται – όπως τόνισε ο πρωθυπουργός- για μια επένδυση συνολικού κόστους 440 εκατ. ευρώ που αλλάζει τα δεδομένα σε 11 νησιά και 3 ηπειρωτικές περιοχές μας. Προσθέτοντας έσοδα στα δημόσια ταμεία και 11.600 νέες θέσεις εργασίας. Προσφέροντας μεγαλύτερη εξυπηρέτηση στους επισκέπτες και καλύτερο περιβάλλον στους εργαζόμενους. Αλλά και μεγεθύνοντας το άυλο εθνικό κέρδος που είναι η τουριστική φήμη της χώρας μας. Αποτελεί ένα υπόδειγμα παραγωγικής σύμπραξης κράτους και ιδιωτών. Και βέβαια είναι σημαντικό το γεγονός ότι βαδίζοντας προσεκτικά προς την έξοδο από την υγειονομική κρίση το αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’ και τα υπόλοιπα 13 γίνονται οι εθνικές μας γέφυρες για ένα πιο ελεύθερο και αποδοτικό καλοκαίρι».