Συνάντηση Δένδια – Λαβρόφ τη Δευτέρα στο Σότσι

Συνάντηση Δένδια – Λαβρόφ τη Δευτέρα στο Σότσι

Συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, πρόκειται να έχει τη Δευτέρα στο Σότσι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, πρόκειται να έχει τη Δευτέρα στο Σότσι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Προαναγγέλλοντας τη συνάντηση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης εργασίας του κ . Δένδια στη Ρωσία, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε: «Οι επικεφαλής των δύο υπουργείων Εξωτερικών προτίθενται να συζητήσουν τις οδούς περαιτέρω ανάπτυξης του πολιτικού διαλόγου, εμβάθυνσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας υπό τις συνθήκες των περιορισμών του κορωνοϊού, καθώς και της ανάπτυξης των πολιτιστικών-ανθρωπιστικών σχέσεων στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας διεξαγωγής του Έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας το 2021».

Όπως σημείωσε η κ .Ζαχάροβα κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση, «οι υπουργοί θα “συντονίσουν τα ρολόγια τους” σε έναν ευρύ κύκλο διεθνών και περιφερειακών προβλημάτων, που παρουσιάζουν αμοιβαίο ενδιαφέρον, συμπεριλαμβανομένης της διευθέτησης του Κυπριακού, της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Δένδιας θα αφιχθεί στο Σότσι το πρωί της Δευτέρας. Μετά τη συνάντηση και το γεύμα εργασίας της ελληνικής αντιπροσωπείας με τον κ. Λαβρόφ, θα επισκεφθεί το εκπαιδευτικό κέντρο καινοτομίας «Σείριος» και εν συνεχεία θα μεταβεί στη γειτονική πόλη Ανάπα, το αεροδρόμιο της οποίας έχει ονομαστεί προς τιμήν του ελληνικής καταγωγής θρύλου της σοβιετικής αεροπορίας Βλαδίμηρου Κοκκινάκη.

Η ελληνική αντιπροσωπεία θα αναχωρήσει οδικώς το βράδυ της Δευτέρας για το Γκελεντζίκ, όπου υπάρχει πολυάριθμη ελληνική κοινότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή