«Προβοκάτσιες και προκλητική ρητορική» της Ελλάδας βλέπει ο Ακάρ

«Προβοκάτσιες και προκλητική ρητορική» της Ελλάδας βλέπει ο Ακάρ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΣΝΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Επιθετικούς τόνους κατά της Ελλάδας υιοθέτησε σε δηλώσεις του την Κυριακή ο Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας, μεταξύ άλλων, για «ελληνικό σαμποτάζ» των «θετικών ενεργειών» της Άγκυρας. 

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας ανέφερε:

«Οι Έλληνες γείτονές μας κάνουν ό,τι μπορούν για να προβοκάρουν και να σαμποτάρουν αυτές τις προσπάθειες με τις πράξεις και τη ρητορική τους.  Kαι στρατιωτικοί και πολιτικοί. Θέλω να τους υπενθυμίσω ότι αυτός δεν είναι ο σωστός τρόποςΔεν πρόκειται να φτάσετε κάπου με αυτή τη ρητορική και με αυτές τις προκλητικές ενέργειες. Αυτό που θέλουμε είναι το διεθνές δίκαιο. Πώς μπορείτε να αρνηθείτε τις ρήτρες των διεθνών συνθηκών; Είμαστε υπέρ του διεθνούς δικαίου, των σχέσεων καλής γειτονίας, αλλά δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να παραβιαστούν τα δικαιώματα της χώρας μας, του έθνους μας, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τετελεσμένα. Όλοι πρέπει να το γνωρίζουν».

Συνεχίζοντας, ο κ. Ακάρ διατήρησε την επιθετική ρητορική, υποστηρίζοντας πως «η τουρκική ιστορία είναι πολύ σαφής, διάφανη. Το πρόσωπο και το κούτελο αυτού του έθνους είναι καθαρά», ενώ αναφερόμενος στη Γενοκτονία των Αρμενίων, υποστήριξε χαρακτηριστικά:

«Δεν υπάρχει γενοκτονία στην ιστορία μας. Χθες η Αρμενία, σήμερα η Ελλάδα, κάνουν κάποιους ισχυρισμούς με τον δικό τους τρόπο. Αυτό σημαίνει ανάγνωση της ιστορίας ανάποδα, είναι αυταπάτη. Δεν είναι αλήθεια, είναι ψέμα, είναι λάθος, που καταστρέφει τη θετική πορεία, τη συνεργασία και την ειρηνική επίλυση προβλημάτων, είναι μια κίνηση εναντίον τους».

«Όσοι αποκαλούν την Τουρκία “επεκτατική” πρέπει να κοιτάξουν την ιστορία. Αφήστε τους να δουν τον χάρτη, τις εξελίξεις από το 1821 και μέχρι σήμερα», πρόσθεσε ακόμη και συνέχισε:

«Είναι σαφέστατο ποιος είναι επεκτατικός εκεί, ποιος επεκτείνεται και με ποιον τρόπο. Ενώ αυτά τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα, είναι μεγάλο λάθος να κατηγορούμε την Τουρκία για επεκτατισμό και να απεικονίζουμε την Τουρκία ως απειλή. Οι Έλληνες γείτονές μας πρέπει να εμπιστεύονται τον εαυτό τους και όχι τα αφεντικά τους».

Με απειλητικό ύφος ο Χουλουσί Ακάρ, κατέληξε: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να επιχειρεί να απεικονίζει τα προβλήματά της με την Τουρκία ως πρόβλημα Τουρκίας-ΗΠΑ, Τουρκίας-ΝΑΤΟ, Τουρκίας-ΕΕ, Αυτό δεν βοηθά κανέναν. Η μεγαλύτερη ζημιά θα συμβεί στην Ελλάδα, στον ελληνικό λαό. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αυτού στην ιστορία». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή