Προανακριτική: Αναφορές σε νέα sms από Καλογρίτσα

Προανακριτική: Αναφορές σε νέα sms από Καλογρίτσα

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αναφορές σε συνεννοήσεις, τηλεφωνικές και διά ζώσης, με τον πρώην υπουργό Ν. Παππά επί των ημερών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες στην Προανακριτική η κατάθεση του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα, πυροδοτώντας νέο κύκλο δημόσιας αντιπαράθεσης ανάμεσα στη Ν.Δ. και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καλογρίτσας έκανε λόγο για ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων με τον κ. Παππά, ενώ φέρεται να αναφέρθηκε και σε συνάντηση με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, υποστηρίζοντας μάλιστα –σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες– ότι οι κ. Παππάς και Αρτεμίου ενεργούσαν σαν να ήταν ουσιαστικά το ίδιο πρόσωπο. Ηταν ο Αρτεμίου ο ίδιος ο κ. Παππάς, είναι λόγια που, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, είπε ο μάρτυρας χθες. Αλλες πληροφορίες τον φέρουν να κάνει λόγο για αρκετές συναντήσεις με τον κ. Αρτεμίου και παράλληλα να επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό ότι εκείνος υπάκουε τυφλά στις κατευθύνσεις που, όπως υποστηρίζει, έπαιρνε από τον κ. Παππά.

«Ποιος ο ρόλος του κ. Αρτ. Αρτεμίου στην αναζήτηση χρημάτων για τη δημιουργία του Syriza Channel; Είναι πράγματι οι κ. Παππάς και Αρτεμίου το ίδιο ακριβώς πράγμα; Οφείλονται απαντήσεις, τις οποίες οι εμπλεκόμενοι μέχρι σήμερα έχουν κάνει οτιδήποτε για να αποφύγουν», επισημαίνεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. «Η εξέλιξη της Προανακριτικής σε φιάσκο οδηγεί τη Ν.Δ. σε μεταχρονολογημένες αναζητήσεις, οι οποίες όμως έχουν απαντηθεί. Η επαναφορά χιλιοπαιγμένων σεναρίων δεν δείχνει την άγνοια της Πειραιώς. Δείχνει την παραδοχή της ότι η Προανακριτική έχει πέσει στα βράχια», σχολιάζουν με τη σειρά τους κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας παράλληλα να απαξιώσουν για ακόμη μια φορά τον κ. Καλογρίτσα και τα όσα καταθέτει, λέγοντας ότι «χαρίζει χαρά και άφθονο γέλιο».

Οπως έγινε γνωστό, η κατάθεση του κ. Καλογρίτσα συνεχίζεται σήμερα για τέταρτη μέρα. Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Προανακριτικής, Στ. Κελέτσης, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες άφησε να εννοηθεί ότι μετά το τέλος των εργασιών της επιτροπής ενδεχομένως να απαντήσει διά της δικαστικής οδού στη μήνυση που υπέβαλε εις βάρος του ο κ. Παππάς, υποστηρίζοντας ότι αλλοίωσε τα πρακτικά της εξέτασης του κ. Καλογρίτσα: «Εχει δικαίωμα ο καθένας να αμυνθεί και να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Αυτό δεν το απεμπολώ. Θα το χρησιμοποιήσω αν και όταν χρειαστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κελέτσης, προσθέτοντας ωστόσο πως πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι εργασίες της επιτροπής. «Μέχρι τότε οφείλω να μη λέω τίποτα», τόνισε, εξηγώντας πως ο θεσμικός ρόλος του δεν επιτρέπει αντιδικίες με κανέναν, πόσο μάλλον με το ερευνώμενο από την επιτροπή πρόσωπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή