Αλέξης Τσίπρας: Ξεκίνησε περιοδείες στην περιφέρεια

Αλέξης Τσίπρας: Ξεκίνησε περιοδείες στην περιφέρεια

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιοδείες του Αλ. Τσίπρα σε όλη τη χώρα, κοινοβουλευτική πίεση και κινητοποιήσεις είναι το θερινό αντιπολιτευτικό τρίπτυχο του ΣΥΡΙΖΑ και το σήμα έχει δοθεί ήδη σε όλα τα κομματικά στελέχη ανά την περιφέρεια. Είναι η τρίτη φορά που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταθέτει την ίδια ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τις Πανελλαδικές και την ελάχιστη βάση εισαγωγής ζητώντας να μην εφαρμοστεί, καθώς όπως υποστηρίζει, «θα μείνουν εκτός ΑΕΙ 20.000 έως 30.000 υποψήφιοι σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά». «Δεν θα το αφήσουμε να ξεχαστεί», τονίζουν από την Κουμουνδούρου, γνωρίζοντας πως απευθύνονται στη μέση ελληνική οικογένεια, αλλά και σε ένα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας.

Ο Αλ. Τσίπρας δεν έχασε την ευκαιρία στην πρώτη περιοδεία που πραγματοποίησε στην Ηλεία μετά τον τερματισμό του lockςdown, να αναφερθεί στο θέμα με αφορμή την κατάργηση δύο πανεπιστημιακών σχολών στον νομό. Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «προχωράει σε αλλαγές στην παιδεία εν μέσω πανδημίας για να ευνοήσει ξεκάθαρα τα ιδιωτικά κολέγια», προσθέτοντας πως «τα σχέδια αυτά, ακόμη και αν σε πρώτη φάση υλοποιηθούν, πολύ σύντομα θα καταργηθούν από μια προοδευτική κυβέρνηση που θα βάλει σε προτεραιότητα το δίκιο και κυρίως το όφελος και το συμφέρον της κοινωνίας και των πολιτών της». Σκοπός του κ. Τσίπρα είναι σε κάθε επίσκεψή του στην περιφέρεια να αναδεικνύει τα τοπικά προβλήματα. Για τον νομό Ηλείας έκανε λόγο για παντελή αδιαφορία της κυβέρνησης για τη Δυτ. Ελλάδα. «Παρέλαβε το 2019 συμβάσεις ολοκληρωμένες και εργοτάξια σε λειτουργία για τον δρόμο Πάτρα – Πύργος και σήμερα είναι στις καλένδες και δεν θα ολοκληρωθεί ούτε σε πέντε χρόνια», είπε, συμπληρώνοντας πως στην περιοχή έχουν απαξιωθεί και οι δημόσιες δομές υγείας.

Η κ. Γεννηματά

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και η Φώφη Γεννηματά από το αμαξοστάσιο του Ρέντη: «Θέλω να σας καλέσω να δώσουμε μαζί τον αγώνα απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές. Απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη να απαξιώσει τις δημόσιες συγκοινωνίες, αλλά και απέναντι στην τεράστια επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνησή του σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους». Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε πως «μέσα από την πανδημία ξεκινήσαμε έναν μεγάλο αγώνα, γιατί έπρεπε να προστεθούν λεωφορεία, ποιοτικά λεωφορεία και επιτέλους να γίνουν προσλήψεις οδηγών. Να αντιμετωπιστεί ο τεράστιος συνωστισμός. Μέσα από τις δικές μας πιέσεις, μέσα και έξω από τη Βουλή, αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στις προκηρύξεις για τις προσλήψεις, που ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί, αλλά και στην προμήθεια νέων εντός εισαγωγικών οχημάτων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή