ΝΔ: Το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια

ΝΔ: Το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια

«Να απαντήσει τι ψήφισαν οι οι ευρωβουλευτές του στην τροπολογία που καταδικάζει τις απόπειρες έκδοσης Προτάσεβιτς στη Λευκορωσία»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «αυτογελοιοποίηση» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία για το θέμα “«της έκδοσης του Προτάσεβιτς στη Λευκορωσία» και την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ευρωκοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για θράσος άνευ ορίων του ΣΥΡΙΖΑ, και τον καλεί να απαντήσει τι ψήφισαν οι ευρωβουλευτές του στην τροπολογία του Ευρωκοινοβουλίου που καταδικάζει τις απόπειρες έκδοσης του Προτάσεβιτς στη Λευκορωσία.

Η ΝΔ αναφέρει συγκεκριμένα: «Επειδή το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια, τον καλούμε να μας απαντήσει σε μια απλή ερώτηση: Στη συγκεκριμένη τροπολογία (υπ´ αριθμόν 14), που καταδικάζει τις απόπειρες έκδοσης του Προτάσεβιτς στη Λευκορωσία τι ψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Τα πρακτικά αποδεικνύουν ότι ψήφισαν ΟΧΙ μαζί με τον κ. Λαγό. Διαψεύδουν τα πρακτικά του Ευρωκοινοβουλίου ή δεν ξέρουν τι ψήφισαν; Αναμένουμε την απάντησή τους και τη συνέχεια στο σίριαλ αυτογελοιοποίησής τους».

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

«Η προσπάθεια της ΝΔ να διασκεδάσει το φιάσκο με ξένες υπηρεσίες στο ελληνικό έδαφος και να συκοφαντήσει τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για να αποφύγει να απαντήσει ως προς τις ευθύνες της, δεν εκπλήσσει κανέναν», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε απάντησή του προς το κυβερνών κόμμα.

Όπως σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτευσης, σε νέα ανακοίνωση, «στο Ψήφισμα του ΕΚ που υπερψήφισε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τον Νοέμβριο 2020, μεταξύ άλλων, αποδοκιμάζονται και απορρίπτονται όλα τα αιτήματα που απέστειλαν οι αρχές της Λευκορωσίας για την έκδοση ακτιβιστών συμπεριλαμβανομένου -ονομαστικά- αυτού που αφορά τον Roman Protasevich».

«Παράλληλα, καλούνται οι αρχές της Λευκορωσίας να απελευθερώσουν άμεσα όλους τους πολιτικούς κρατούμενους και εκφράζεται υποστήριξη για τα αιτήματα των διαδηλωτών για ελευθερία, δημοκρατία και αξιοπρέπεια ενώ καταδικάζονται απερίφραστα οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο εκφοβισμός και η χρήση βίας κατά ειρηνικών διαδηλωτών», προσθέτει και τονίζει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προφανώς και διατηρεί την αξιακή του θέση απέναντι σε τροπολογίες δυνάμεων που εκφράζουν ακροδεξιές πολιτικές θέσεις, όπως για παράδειγμα το πολωνικό PiS, που κατέθεσε τη συγκεκριμένη τροπολογία, ή το ισπανικό VOX (της ίδιας ευρω-ομάδας, ECR) σε άλλες περιπτώσεις. Η ΝΔ ας συνεχίσει να στηρίζει τους συνοδοιπόρους της όπως το PiS που την περίοδο μάλιστα που κατέθεσε την τροπολογία, πρωτοστατούσε στον περιορισμό του δικαιώματος άμβλωσης στην Πολωνία».    

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή