Επίδομα έως 1.200 ευρώ μηνιαίως για ανάδοχους γονείς – Διευρύνονται τα ηλικιακά όρια

Επίδομα έως 1.200 ευρώ μηνιαίως για ανάδοχους γονείς – Διευρύνονται τα ηλικιακά όρια

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα δέσμη μέτρων για την αναδοχή ανακοίνωσε την Τρίτη η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Κατά τη σχετική παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο, η κ Μιχαηλίδου, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε την καθιέρωση νέου θεσμού για την αναδοχή με: 

  • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσω Εθνικής Καμπάνιας Ενημέρωσης – με τη συνεργασία της Unicef στο πλαίσιο της υλοποίησης του πιλοτικού προγράμματος “Child Guarantee” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – για τον ύψιστο αυτό θεσμό αγάπης ώστε να υπάρξει στη χώρα μας «Μια οικογένεια για κάθε παιδί».
  • Καθιέρωση του μηνιαίου επιδόματος αναδοχής. Κάθε μήνα θα λαμβάνουν από 325 έως και 1.200 ευρώ αυτόματα και ψηφιακά. Και αυτό βέβαια δεν είναι μόνο για τους νέους αναδόχους. Εντάσσουμε από αύριο και τους 494 σημερινούς αναδόχους οι οποίοι χρόνια περίμεναν μια οριζόντια ενίσχυση από το κράτος. Η πρώτη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί τέλη Ιουνίου.
  • Δημιουργία του paidi.gov.gr, μιας νέας ψηφιακής πλατφόρμας αποκλειστικά για το παιδί. Μέσα από αυτή ενημερώνουμε και διευκολύνουμε τους υποψήφιους ανάδοχους γονείς.
  • Αύξηση των ηλικιακών ορίων. Έως σήμερα μπορούσε να γίνει ανάδοχος κάθε κάτοικος της Ελλάδας που ήταν από 30 έως 60 ετών εφόσον δεν είχε διαφορά ηλικίας μεγαλύτερη των 50 ετών από το παιδί που αναλάμβανε. Πλέον θα μπορεί να γίνει ανάδοχος κάθε πολίτης που είναι από 25 ετών έως και 75 ετών. 

Όπως ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου, προτεραιότητα του υπουργείου με τον θεσμό της αναδοχής είναι η αποϊδρυματοποίηση των παιδιών που μένουν σε δομές φιλοξενίας.

Ανάδοχος γονέας μπορεί να γίνει κάθε πολίτης ως μονογονέας, κάθε έγγαμο ζευγάρι και κάθε ζευγάρι που έχει σύμφωνο συμβίωσης.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή