Καλογρίτσας: «Ο Παππάς μού ζήτησε να βάλω 24-25 εκατ.»

Καλογρίτσας: «Ο Παππάς μού ζήτησε να βάλω 24-25 εκατ.»

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νέες αναφορές στον ρόλο που λέγεται πως διαδραμάτισε στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών ο τέως υπουργός Ν. Παππάς, καθώς και μέσα σε κλίμα έντασης, ολοκληρώθηκε χθες στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής η κατάθεση του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα.

Ο μάρτυρας και εκ των κεντρικών προσώπων στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών επί των ημερών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρεται να ισχυρίστηκε, απαντώντας σε ερωτήσεις, ότι ο κ. Παππάς όχι μόνο γνώριζε τα ποσά που θα διέθεταν κάποιοι εκ των διεκδικητών αυτών των αδειών, αλλά και καθοδήγησε τον κ. Καλογρίτσα αναφορικά με το ύψος των χρημάτων που εκείνος θα έπρεπε να καταβάλει. Ειδικότερα, ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να υποστήριξε ότι ο πρώην υπουργός τού είχε ζητήσει να βάλει στον διαγωνισμό 24-25 εκατομμύρια, προκαλώντας το σχόλιο βουλευτή-μέλους της επιτροπής, που σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε ρητορικά την απορία αν ο υπουργός μεριμνούσε για τη διαφάνεια του διαγωνισμού ή πατρονάριζε τους συμμετέχοντες σε αυτόν.

Συνομιλητές του κ. Παππά, μετά τη διαρροή αυτών των πληροφοριών από την κατάθεση Καλογρίτσα, και ειδικότερα ως προς τους ισχυρισμούς περί πατροναρίσματος και γνώσης του ως προς ποσά που θα προσέφεραν στον διαγωνισμό κάποιοι εκ των συμμετεχόντων, σημείωναν ότι ο πρώην υπουργός διαψεύδει κάθε τέτοιον ισχυρισμό. Παράλληλα, υποστήριζαν ότι εκείνη την περίοδο ο κ. Παππάς συνομιλούσε με όλους τους υποψηφίους και πως όταν εκείνοι του έλεγαν ότι θα βάλουν λίγα λεφτά, απαντούσε πως ακόμα και 30, 40 ή 50 εκατομμύρια ευρώ μπορεί να μην είναι αρκετά, γιατί το αγαθό που δημοπρατείται είναι πολύτιμο.

Ενόχληση

Πέραν αυτής της παραμέτρου και όπως προαναφέρθηκε, πληροφορίες από τη χθεσινή συνεδρίαση της Προανακριτικής αναφέρουν ότι κατεγράφη πολλές φορές ένταση από πλευράς τόσο των βουλευτών της Ν.Δ. όσο και εκείνων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στελέχη αμφοτέρων των πλευρών εμφανίζονται βάσει των διαρροών να είναι ενοχλημένα από τον τρόπο με τον οποίο κατέθετε ο κ. Καλογρίτσας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, στελέχη από την πλειοψηφία φέρονται να επέκριναν τον μάρτυρα ότι «παίζει» και δεν δίνει συγκεκριμένα στοιχεία, αν και καταθέτει επί πέντε ημέρες στην επιτροπή. Αλλες πηγές υποστηρίζουν ότι, μεταξύ άλλων, κατεγράφη έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του κ. Καλογρίτσα και του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και μέλους της επιτροπής Π. Πολάκη, με τον επιχειρηματία, εκλαμβάνοντας κάποια σχόλια του κ. Πολάκη ως ειρωνικά, να κάνει λόγο για «παλικάρια της φακής», σημειώνοντας –σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες– ότι όπως κάποτε έκανε τον Τ. Θεοδωρικάκο γραμματέα ΚΚΕ επειδή γνώριζε την ιστορική ηγεσία της Αριστεράς, έτσι και πιο πρόσφατα έκανε και υπουργούς στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Κακοστημένη φάρσα»

Για «απόλυτη επιβεβαίωση της κακοστημένης φάρσας που έστησε η Ν.Δ. με την Προανακριτική για τον Νίκο Παππά» έκαναν λόγο κοινοβουλευτικές πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Οι βουλευτές της Ν.Δ., χάνοντας την ψυχραιμία τους, ξέσπασαν κατά του βασικού τους μάρτυρα, Χρήστου Καλογρίτσα», υποστήριξαν.

Νέα συνεδρίαση της Προανακριτικής προγραμματίστηκε για αύριο Πέμπτη, κατ’ αρχήν για να συζητηθεί η λίστα των επόμενων μαρτύρων, αλλά και για την εξέταση του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου, καθώς, ως εκ των συνεργατών του επιχειρηματία Κοντομηνά, φέρεται να είχε γνώση πτυχών της όλης υπόθεσης την περίοδο των τηλεοπτικών αδειών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή