Ελληνοτουρκικά: Η Αθήνα επιβεβαιώνει τη συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου στις 31 Μαΐου

Ελληνοτουρκικά: Η Αθήνα επιβεβαιώνει τη συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου στις 31 Μαΐου

Οι συνομιλίες, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα έχουν τη Δευτέρα 31 Μαΐου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στην Αθήνα.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών είναι προγραμματισμένη για τις 10.30 το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το μεσημέρι θα ακολουθήσει η συνάντηση των κ.κ. Δένδια και Τσαβούσογλου.

Οι συνομιλίες των κ.κ. Δένδια και Τσαβούσογλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ελληνοτουρκικά: «Κλειδώνει» η άφιξη Τσαβούσογλου

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να παραθέσει ανεπίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογο του την Κυριακή 30 Μαΐου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναμένεται νωρίτερα την Κυριακή να πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στην Κομοτηνή.

Εντατική προπόνηση Δένδια για τη συνάντηση με Τσαβούσογλου

Υπενθυμίζεται ότι, όπως γράφει στο σημερινό της φύλλο η «Κ», στο υπουργείο Εξωτερικών εξετάζεται το σενάριο, κατά τη συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου, ο Τούρκος ΥΠΕΞ να επιχειρήσει να απαντήσει σε ελληνικό έδαφος για όσα είπε ο κ. Δένδιας στην Άγκυρα.

Επειδή κάτι τέτοιο θεωρείται πολύ πιθανό, ο υπουργός Εξωτερικών ετοιµάζεται πυρετωδώς για κάθε πιθανή τοποθέτηση του «φίλου Μεβλούτ», όπως συνηθίζει να αποκαλεί τον Τούρκο αξιωµατούχο σε όλες τις κοινές τους εµφανίσεις.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Δένδιας-Τσαβούσογλου: Τι οδήγησε στη σύγκρουση

Χθες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ερωτηθείς σχετικά με δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο που αναφέρουν ότι «κλείδωσε» το ταξίδι του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο τέλος του μήνα στην Ελλάδα και για συνάντηση που θα έχει ο ίδιος μαζί του στα Χανιά, είπε: «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω, ούτε να διαψεύσω αυτά τα δημοσιεύματα. Δεν έχουμε επίσημη επιβεβαίωση. Εφόσον τα προγράμματά μας συμπέσουν, αν έρθει, έχω όλη την καλή διάθεση να συναντηθώ μαζί του όπως ο Ταγίπ Ερντογάν είδε τον Νίκο Δένδια. Εγώ θα είμαι στα Χανιά το Σάββατο για άλλο λόγο. Για το μνημόσυνο του πατέρα μου και για μια σημαντική εκδήλωση στην οποία θα παρουσιάσουμε αναλυτικά και με τη λεπτομέρεια που του αρμόζει το έργο του ΒΟΑΚ».

⇒ Διαβάστε ακόμη: Νίκος Δένδιας στην «Κ»: «Να μην κρύψουμε τις διαφορές με την Άγκυρα κάτω από το χαλί»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή