Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα διαδραματίζει γεφυροποιό ρόλο μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα διαδραματίζει γεφυροποιό ρόλο μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής

Στην ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης μιας εταιρικής σχέσης μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής στάθηκε ο υπουργός Εξωτερικών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης μιας εταιρικής σχέσης μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής στάθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ενώ διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να διαδραματίζει τον γεφυροποιό της ρόλο μεταξύ των δύο ηπείρων, στον οποίο συμβάλει και η παρουσία Ελλήνων ομογενών στις χώρες της Αφρικής.

Ο υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής σε διαδικτυακή ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η πρεσβεία της Νοτίου Αφρικής και η Ομάδα Αφρικανών πρέσβεων στην Αθήνα, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της Ημέρας της Αφρικής, που έχει καθιερωθεί διεθνώς να εορτάζεται στις 25 Μαΐου, ημέρα της επετείου ίδρυσης της Αφρικανικής Ένωσης το 1963 (ως Οργανισμός Αφρικανικής Ένωσης τότε).

Η διαδικτυακή ημερίδα είχε αντικείμενο τη θεματική τής Αφρικανικής Ένωσης για το 2021 «Τέχνες, Πολιτισμός και Κληρονομιά» και σε αυτήν συμμετείχε, επίσης, μεταξύ άλλων, η επίτροπος της Αφρικανικής Ένωσης για θέματα Υγείας, Ανθρωπιστικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης, Amira Elfadil Mohammed Elfadil.

Στην ομιλία του, ο υπουργός Εξωτερικών χαιρέτισε το ρόλο της Αφρικανικής Ένωσης για την ανάπτυξη, αλλά και για την αρχιτεκτονική ασφαλείας της αφρικανικής ηπείρου, σημειώνοντας ειδικότερα τη δημιουργία Περιοχής Ελεύθερου Εμπορίου (African Continental Free Trade Area) που έχει την προοπτική να προωθήσει μία κοινή αγορά 1,2 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Παράλληλα, ο υπουργός εξήρε τους παραδοσιακούς δεσμούς της Ελλάδας με τις χώρες της Αφρικής και τις διαχρονικά εξαιρετικές σχέσεις μαζί τους και πρόβαλε την πρόθεση της χώρας μας να αναβαθμίσει τη συνεργασία σε όλους τους τομείς, τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές πλαίσιο. Ανέδειξε σχετικά και το άνοιγμα νέας πρεσβείας της χώρας μας στη Σενεγάλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή