Προανακριτική: «Πόλεμος» για τα πρακτικά

Προανακριτική: «Πόλεμος» για τα πρακτικά

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο έλεγχος της απομαγνητοφώνησης των συνεδριάσεων και της μεταφοράς των πρακτικών σε κείμενο από τους πρακτικογράφους αποτελεί το επόμενο στάδιο εργασιών της Προανακριτικής της Βουλής, ύστερα από τη σύγκρουση που προκάλεσε ανάμεσα σε πλειοψηφία και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης η απορριφθείσα από τον πρόεδρο της επιτροπής Στ. Κελέτση νέα καταγγελία εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για αλλοίωση των πρακτικών.

«Εχω υποχρέωση εκ του θεσμικού μου ρόλου ως προέδρου της επιτροπής να τηρώ απαρέγκλιτα τον Κανονισμό της Βουλής και να προστατεύω το κύρος της Βουλής. Αυτό και κάνω καθ’ όλη τη διαδικασία των συνεδριάσεων της επιτροπής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κελέτσης, υπογραμμίζοντας: «Η κατάθεση του μάρτυρα Καλογρίτσα έχει αποδοθεί αυτούσια στα πρακτικά, χωρίς καμία παρέκκλιση. Και το μόνο που έχει απαλειφθεί είναι αυτό που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Παππάς, που ήταν μία αναφορά του κ. Καλογρίτσα σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που αφορούσαν την υγεία του κ. Παππά. Και αυτό, πράγματι, με εντολή δική μου και ομόφωνη απόφαση της επιτροπής διεγράφη και τίποτε άλλο δεν έχει πειραχτεί από την κατάθεση του κ. Καλογρίτσα». Είχε προηγηθεί ανάρτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Διαπιστώνω από την ανάγνωση των πρακτικών της συνεδρίασης της 25ης Μαΐου της προανακριτικής επιτροπής ότι δεν υπάρχουν οι παρεμβάσεις των βουλευτών – μελών της Νέας Δημοκρατίας στην Προανακριτική προς τον μάρτυρα Χρήστο Καλογρίτσα. Οι βουλευτές-μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική επιτροπή θα ζητήσουμε να ακούσουμε, όπως δικαιούμαστε, το ηχητικό ντοκουμέντο και θα ζητήσουμε τη διόρθωση των πρακτικών στο ορθόν», σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Τζάκρη.

«Ο Κανονισμός της Βουλής λέει πως ένας βουλευτής ρωτάει και ο μάρτυρας απαντάει. Αυθαίρετες παρεμβολές τρίτων συναδέλφων, φασαρία, ύβρεις δεν καταγράφονται», σχολίασε ο κ. Κελέτσης και πρόσθεσε: «Είναι πάγια πρακτική να διαγράφονται οι αυθαίρετες παρεμβάσεις. Γιατί σημασία έχει τι λέει ο μάρτυρας. Δεν διαστρεβλώθηκαν τα πρακτικά όμως. Εχω ιστορική ευθύνη να μην καταγράφονται βρισιές κι αναφορές που υποβαθμίζουν το Κοινοβούλιο, αλλά δεν αφορούν την κατάθεση του μάρτυρα, που είναι αυτούσια». Για να συμπληρώσει πως κατά τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής «και προς επίρρωση όλων αυτών, θα ζητήσω όπως εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων να ελέγξουν την απομαγνητοφώνηση και τη μεταφορά των πρακτικών σε κείμενο από τους πρακτικογράφους, έτσι ώστε να αποδειχθεί ότι υπάρχει πιστή αποτύπωση όλων όσων έχουν καταγραφεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο κ. Ν. Παππάς προσανατολίζεται σε συμπληρωματική μήνυση κατά του κ. Στ. Κελέτση. Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από πρόσφατη καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ πάλι για αλλοίωση των πρακτικών, ο κ. Παππάς είχε υποβάλει μήνυση κατά του προέδρου της επιτροπής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή