Πελώνη: Η Ελλάδα έτοιμη για την εφαρμογή του πιστοποιητικού

Πελώνη: Η Ελλάδα έτοιμη για την εφαρμογή του πιστοποιητικού

«Η επίσημη εφαρμογή του σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναμένεται την 1η Ιουλίου»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη για την εφαρμογή του πιστοποιητικού και η επίσημη εφαρμογή του σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναμένεται την 1η Ιουλίου», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, σημειώνοντας ότι «όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός μετά το πέρας του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το πιστοποιητικό θα στηρίζεται σε μία ενιαία βάση δεδομένων, στην οποία θα φαίνεται αν και πότε ο κάτοχός του έχει εμβολιαστεί, αν και πότε έχει ασθενήσει, ή αν έχει αρνητικό τεστ PCR ή τεστ αντιγόνου. Θα λειτουργεί σαν μια λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για όλους τους Ευρωπαίους, θα διευκολύνει τους συνοριακούς ελέγχους και κατ’ επέκταση τους ταξιδιώτες».

Υπογράμμισε ακόμη πως «είναι μια σημαντική επιτυχία για τη χώρα μας από την οποία θα ωφεληθούν, όχι μόνο ο κόσμος της τουριστικής βιομηχανίας και οι τοπικές κοινωνίες, αλλά και η οικονομία και η κοινωνία στο σύνολό της».

«Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, μπαίνει σε εφαρμογή νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ που καλύπτει 300.000 επιταγές. Επιπλέον, όμως, μέχρι τις 31 Ιουλίου μπορούν να ενεργοποιήσουν τις επιταγές τους και οι περίπου 300.000 δικαιούχοι του περσινού προγράμματος, που δεν το έπραξαν νωρίτερα λόγω περιοριστικών μέτρων και lockdown. Παράλληλα, εφαρμόζεται και το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΠΕΚΑ που αφορά 50.000 δικαιούχους», πρόσθεσε.

«Σημειώνεται ότι το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ προβλέπει αυξημένες επιδοτήσεις στους δικαιούχους και μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στο κόστος της διανυκτέρευσης, ενώ επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια», συμπλήρωσε.

Ασφαλής τουριστικός προορισμός 

«Η χώρα μας συνεχίζει με σταδιακά και προσεκτικά βήματα την πορεία επανεκκίνησης οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αύριο Παρασκευή 28 Μαΐου επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους. Κύριο μέλημα της κυβέρνησης στη φάση αυτή είναι η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας», τόνισε η κ. Πελώνη.

«Έχουν ήδη ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να λειτουργεί ως ασφαλής τουριστικός προορισμός και αναπτύσσονται στοχευμένες δράσεις για τη μέγιστη δυνατή προσέλκυση επισκεπτών. Στην κατεύθυνση αυτή είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι η ΕΕ διαψεύδοντας τις ντόπιες Κασσάνδρες υιοθέτησε την πρόταση του πρωθυπουργού και προχωρά στην εφαρμογή ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού covid που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις ευρωπαίων πολιτών», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή