Σασόλι: Η ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε. έθεσε τη δημοκρατική διάσταση στην καρδιά της Ευρώπης

Σασόλι: Η ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε. έθεσε τη δημοκρατική διάσταση στην καρδιά της Ευρώπης

Πριν από 40 χρόνια η Ελλάδα ενώθηκε με την ευρωπαϊκή οικογένεια και για την Ευρώπη ξεκίνησε μια νέα εποχή, υποδεχόμενη την Ελλάδα, λίκνο ιστορικό της Δημοκρατίας, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από 40 χρόνια η Ελλάδα ενώθηκε με την ευρωπαϊκή οικογένεια και για την Ευρώπη ξεκίνησε μια νέα εποχή, υποδεχόμενη την Ελλάδα, λίκνο ιστορικό της Δημοκρατίας, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, μιλώντας στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της χώρα στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες και για την επίσημη έναρξη του δημοσίου διαλόγου στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Αναδεικνύοντας τη συμβολή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισήμανε πως η ένταξή της χάραξε ένα σημείο καμπής για την Ε.Ε., θέτοντας τη δημοκρατική διάσταση στο κέντρο, στην καρδιά του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, διανοίγοντας τον δρόμο για τη δημοκρατική αναγέννηση της Ευρώπης και τη σταθεροποίησή της.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης: «Πρωταγωνιστής στην Ε.Ε. η Ελλάδα, με αξιοπιστία και ισχύ»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συμβολή της στον πολιτισμό. «Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τη συμβολή της Ελλάδας στην πρόοδο του πολιτισμού και το γεγονός ότι οι έννοιες της Δημοκρατίας, της ελευθερίας, της αλήθειας, της αισθητικής, με την υπερβατική τους διάσταση, διέτρεξαν τους αιώνες και οδήγησαν στη σημερινή μορφή της Ελλάδας και έδωσαν τη φυσιογνωμία της Ευρώπης», είπε.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Νταβίντ Σασόλι στην «Κ»: «Το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να γίνει μόνιμο»

Η Ελλάδα επηρέασε βαθύτατα το ευρωπαϊκό εγχείρημα, υπογράμμισε και προσέθεσε πως «βλέποντας τα 40 αυτά χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας, βλέπουμε την ιστορία του ευρωπαϊκού εγχειρήματος».

Επίσης, ειδική μνεία έκανε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τη συμβολή του για την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή