Ηχητικό ντοκουμέντο στην Προανακριτική

Ηχητικό ντοκουμέντο στην Προανακριτική

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την κατάθεση του Δήμου Βερύκιου ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος φέρεται να επιβεβαίωσε ηχητικό ντοκουμέντο με συνέντευξή του στην οποία περιέγραφε τον τρόπο με τον οποίο ασκήθηκαν πιέσεις στον Δημήτρη Κοντομηνά για να παραδώσει τον έλεγχο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha στον Χρήστο Καλογρίτσα

O Δήμος Βερύκιος ακούγεται να λέει τα εξής: «Ο Καλογρίτσας του δίνει τη λίστα για το τι απαιτήσεις έχει η κυβέρνηση σχετικά με τον απόλυτο έλεγχο του ειδησεογραφικού τομέα και σχετικά με μια ψυχαγωγική εκπομπή που θα πρέπει να αναλάβει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο (με βαρύ ονοματεπώνυμο στην ψυχαγωγία). Ο Καλογρίτσας κατάλαβε τη δυσαρέσκεια του Κοντομηνά και το γύρισε. Του λέει “άκου να δεις, εγώ δεν ήθελα να μπλέξω με τα media. Αυτά τα παλιόπαιδα με έστειλαν και δεν ξέρω πώς θα ξεμπλέξω…”».

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος φέρεται να μεταφέρει συνομιλία που είχε με τον Δημήτρη Κοντομηνά μετά την επίμαχη συνάντηση: «Αυτά ούτε στη μαφία», του είπε ο κ. Κοντομηνάς. Ο μάρτυρας περιγράφει, σύμφωνα με πληροφορίες, το παρασκήνιο της εμφάνισης του Δημήτρη Κοντομηνά στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, όπου κατήγγειλε δημόσια τον Νίκο Παππά για τον ρόλο του στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. «Μου λέει “ετοιμάσου” και μπούκαρε στην εκπομπή και είπε αυτά που είπε. Εκεί ανέφερε τον Νίκο Παππά με έναν τρόπο πολύ σκληρό. Κατήγγειλε ότι αυτός έστειλε αγγελιοφόρους, δεν είπε όμως για τον Καλογρίτσα, γιατί σεβάστηκε τον άλλον επιχειρηματία».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζαν πως ο κ. Βερύκιος δεν ήταν σε θέση να πει με βεβαιότητα αν το πρόσωπο της κυβέρνησης που ζήτησε από τον Δ. Κοντομηνά τη συνάντηση με τον κ. Καλογρίτσα ήταν ο Νίκος Παππάς. «Εγώ τον Παππά δεν τον είδα. Να σας πω ότι πήρε τηλέφωνο ο κ. Παππάς; (σ.σ. τον Δ. Κοντομηνά) Δεν μπορώ να το πω», ανέφερε. Οι εργασίες της επιτροπής θα συνεχιστούν την Τρίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή