Τσαβούσογλου: Το βίντεο – αποτίμηση της επίσκεψης στην Ελλάδα

Τσαβούσογλου: Το βίντεο – αποτίμηση της επίσκεψης στην Ελλάδα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα βίντεο – αποτίμηση της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Ελλάδα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επιμένει στη θετική ατζέντα που θα πρέπει – σύμφωνα με τον ίδιο – να βοηθήσει στη βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας.

Με πλάνα από το ταξίδι του στη Θράκη και στη συνέχεια στην Αθήνα, ο Τσαβούσογλου δηλώνει ευτυχισμένος που επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια. «Ευχαριστώ τον ομόλογό μου Νίκο για την πρόσκληση και τη φιλοξενία που επέδειξε σε εμένα και την αντιπροσωπεία που με συνόδευε».

Διαβάστε επίσης: Ανάλυση: Μικρό αλλά σημαντικό βήμα προς την εξομάλυνση

Όπως σημείωσε ο κ. Τσαβούσογλου «είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε διεξοδικά τις σχέσεις των δύο χωρών με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και -ταυτόχρονα- να συζητήσουμε περιφερειακά ζητήματα και να θέσουμε συγκεκριμένους στόχους συνεργασίας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συγκλίσεις, τονίζοντας: «Συμφωνήσαμε σε μία θετική ατζέντα 25 μέτρων. Από τις μεταφορές και την ενέργεια μέχρι τον τουρισμό, το περιβάλλον και την ενέργεια τα αρμόδια κλιμάκια των δύο χωρών θα συναντηθούν για σειρά θεμάτων το προσεχές διάστημα Συμφωνήσαμε σε αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών Covid, κάτι το οποίο θα έχει θετικό αντίκτυπο στον τουρισμό».

Παράλληλα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ επεσήμανε πως «ο πολιτικός και στρατιωτικός διάλογος συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα και ο 63ος γύρος διερευνητικών επαφών θα διεξαχθεί στην Τουρκία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχουν πολλά ζητήματα και διαφορές που πρέπει να επιλυθούν, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου και του σεβασμού των δικαιωμάτων των δύο χωρών. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί ανεμπόδιστα ο διάλογος»

«Εμείς, ως Τουρκία, είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε με την Ελλάδα -χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς όρους- για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας σε όλα τα επίπεδα. Συμφωνήσαμε με τον Νίκο Δένδια να εργαστούμε μαζί», κατέληξε στο βίντεο -που ανήρτησε στο Twitter- o κ. Τσαβούσογλου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή