Πελώνη για πανεπιστημιακή αστυνομία: Οι προσλήψεις μπορεί να φτάσουν τις 1.000

Πελώνη για πανεπιστημιακή αστυνομία: Οι προσλήψεις μπορεί να φτάσουν τις 1.000

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστετελία Πελώνη, τονίζοντας ότι «ο νόμος που ψηφίστηκε θα εφαμοστεί». 

«Θα προχωρήσει η πρόσληψη των πρώτων 400 και αυτός ο αριθμός μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 1.000, ανάλογα με τις ανάγκες των ιδρυμάτων και πάντα σε συνεργασία μαζί τους», πρόσθεσε. Μιλώντας στο Open, η κ. Πελώνη εξήγησε ότι όσοι προσληφθούν«θα εκπαιδευτούν και θα στελεχώσουν τις ομάδες αυτές, σε συνεργασία με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, όπου υπάρχει ανάγκη».

Διαβάστε επίσης⇒ Η προκήρυξη για την πανεπιστημιακή αστυνομία

«Δεν είναι οριζόντιο το πρόβλημα. Υπάρχουν Ιδρύματα που έχουν πρόβλημα και άλλα που δεν έχουν. Ο στόχος είναι να δράσουν κυρίως αποτρεπτικά, για τη διασφάλιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας στα πανεπιστήμια», πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα ήταν και παραμένει μία ασφαλής χώρα. Έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών και ληστειών σ’ ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό αποδεικνύεται από τα στατιστικά στοιχεία», είπε, αναφερόμενη στο οργανωμένο έγκλημα και χαρακτηρίζοντάς το ως «ένα ξεχωριστό πρόβλημα, το οποίο προφανώς υπάρχει και πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Διαβάστε επίσης⇒ Ξεκαθάρισμα χωρίς τέλος στη μαφία

Τόνισε, δε, ότι η ΕΛ.ΑΣ. κάνει το καθήκον της. «Προφανώς πρέπει να γίνουν και περισσότερα. Έχουμε εμπιστοσύνη ότι επιχειρησιακά θα κάνει τη δουλειά της και ότι οι δράστες όλων αυτών των περιστατικών θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», πρόσθεσε. 

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ανακατεύει στο ίδιο μίξερ χωριστά ζητήματα, για να αποπροσανατολίσει». 

Διαβάστε επίσης⇒ Δολοφονία στη Βάρη: Το χρονικό ενός ακήρυχτου πολέμου

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που έψεγε την κυβέρνηση για υπερβολική αστυνόμευση κατά τη διάρκεια του lockdown και των περιοριστικών μέτρων. Τότε έλεγε να μην υπάρχει Αστυνομία, τώρα ψέγει την κυβέρνηση για μη αστυνόμευση στις γειτονιές ή για το αίσθημα της ασφάλειας του πολίτη. Οπότε, ας αποφασίσει τι θέλει», συμπλήρωσε.

 

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή