Συσκέψεις για οργανωμένο έγκλημα και αστυνόμευση υπό τον Χρυσοχοΐδη

Συσκέψεις για οργανωμένο έγκλημα και αστυνόμευση υπό τον Χρυσοχοΐδη

Κοινή ομάδα υπηρεσιών, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στο επίκεντρο της πρώτης σύσκεψης βρέθηκαν ζητήματα αστυνόμευσης, με αφορμή το άνοιγμα της αγοράς και την εκκίνηση της τουριστικής σεζόν.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αποφασίστηκε να ενισχυθεί η αστυνόμευση σε περιοχές όπου καταγράφονται αυξημένα κρούσματα εγκληματικότητας ή μεγάλη εμπορική κίνηση.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην εποχή που ξεκινά μετά την πανδημία, ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών με αστυνομική παρουσία και περιπολίες, με ευέλικτες ομάδες, ειδικά σε περιοχές όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός πολιτών. Οι περιπολίες θα γίνονται από την ΔΙΑΣ, τη Δράση και την ΟΠΚΕ.

Τι αποφασίστηκε για το οργανωμένο έγκλημα

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη σύσκεψη, πραγματοποιήθηκε με φόντο τις πρόσφατες δολοφονίες, οι οποίες αποδίδονται στη δράση του οργανωμένου εγκλήματος.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Η μαφία της νύχτας με ονόματα και διευθύνσεις

Στη σύσκεψη -στην οποία συμμετείχαν στελέχη του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών, της υποδιεύθυνσης Διωξης Ναρκωτικών κ.ά.- αναζητήθηκαν τρόποι προκειμένου να βελτιωθεί το πληροφοριακό δίκτυο, αλλά και για να υπάρξει συντονισμός της δράσης των υπηρεσιών, μέσα από τη δημιουργία κοινής ομάδας, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενισχύεται το δίκτυο πληροφοριών και ερευνών της Αστυνομίας, ενώ επικαιροποιείται η χαρτογράφηση των ενεργών εγκληματικών ομάδων, με ονόματα και διευθύνσεις. Σημειώνεται, ότι χθες Δευτέρα το βράδυ πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικοί αστυνομικοί έλεγχοι σε αρκετά νυχτερινά μαγαζιά.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Δευτέρα, ο κ. Χρυσοχοΐδης έστειλε μήνυμα πως θα υπάρξει πόλεμος με το οργανωμένο έγκλημα με αφορμή τις εν ψυχρώ εκτελέσεις των τελευταίων ημερών.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία στη Βάρη: Τουλάχιστον δέκα σφαίρες από καλάσνικοφ δέχθηκε ο 39χρονος πυγμάχος

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει καταθέσει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, φάκελο με συγκεκριμένα στοιχεία για την εξέλιξη και διάρθρωση του οργανωμένου εγκλήματος.

Τελευταίες ειδήσεις

Κορωνοϊός: 1.886 κρούσματα, 27 θάνατοι, 482 διασωληνωμένοι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή