Προανακριτική: Υπόμνημα από τον Ν. Παππά

Προανακριτική: Υπόμνημα από τον Ν. Παππά

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τίτλους τέλους πιθανότατα εντός του τρέχοντος μηνός ετοιμάζεται να βάλει η Προανακριτική της Βουλής για την υπόθεση Καλογρίτσα, τις τηλεοπτικές άδειες επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις ενδεχόμενες ευθύνες του κ. Ν. Παππά, με τους μονομάχους της πολιτικής σκηνής να βρίσκονται σε τροχιά πόλωσης, το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να τηρούν αποστάσεις και τον πρώην υπουργό να έχει λάβει απόφαση να καταθέσει υπόμνημα αντί της αυτοπρόσωπης κατάθεσής του.

Καθώς η αρχική προθεσμία για την υποβολή πορίσματος λήγει στις 7 Ιουνίου, η επιτροπή ζήτησε και έλαβε χθες από την εθνική αντιπροσωπεία παράταση ενός μηνός, με τον πρόεδρο της Προανακριτικής Στ. Κελέτση, πάντως, να εκτιμά σε συζήτησή του με δημοσιογράφους πως «αν δεν προκύψει κάτι άλλο» από την τοποθέτηση Παππά, δεν θα κληθεί άλλος μάρτυρας και θα έχει ολοκληρωθεί η συνολική κοινοβουλευτική διαδικασία, με συζήτηση επί του πορίσματος στην Ολομέλεια έως τα τέλη του τρέχοντος μηνός. Τυπικώς και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ωστόσο, θα σταλεί πρόσκληση στον κ. Παππά να προσέλθει σε συνεδρίαση της επιτροπής «για να δώσει εξηγήσεις» το πρωί της 9ης Ιουνίου. Ο πρώην υπουργός, ωστόσο, ανέφερε πως θα στείλει υπόμνημα, κάτι που εκτιμάται πως μπορεί να συμβεί έως μεθαύριο Παρασκευή.

«Κλείνει ο κύκλος μιας κακόγουστης φάρσας, μιας κακόγουστης παράστασης που έχει εξελιχθεί σε φιάσκο και μπούμερανγκ για τους πολιτικούς της εμπνευστές. Τη συνέχεια θα έχει τη δυνατότητα να τη δει όλος ο ελληνικός λαός στην Ολομέλεια της Βουλής», δήλωσε ο πρώην υπουργός.

Το πόρισμα

«Ο κ. Παππάς, γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να απαντήσει διαψεύδοντας τον ίδιο του τον εαυτό σε όσα γράφει στα sms που αντάλλασσε με τον κ. Καλογρίτσα, επιλέγει την τακτική του “στρίβειν διά του υπομνήματος”», σχολιάζουν πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Παράλληλα, οι ίδιοι κύκλοι επικαλούνται πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος που διαβιβάστηκε στην Προανακριτική, αναφορικά με την προέλευση και τις «διαδρομές» του ποσού των 3 εκατομμυρίων ευρώ που χρησιμοποιήθηκε, ως γνωστόν, για την έκδοση εγγυητικής επιστολής από την πλευρά Καλογρίτσα για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών. Για «πόρισμα-κόλαφο» κάνουν λόγο οι «γαλάζιες» πηγές.

Στον αντίποδα, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι το ίδιο πόρισμα βάζει «οριστική ταφόπλακα στην άθλια μεθόδευση της Ν.Δ. κατά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και του Νίκου Παππά».

Εναντι όλων αυτών, πηγές από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι δεν πρέπει να κλείσει ο κύκλος των εργασιών της επιτροπής τώρα και ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα: «Αιφνιδιαστικά αποφασίζεται να κλείσει ο κατάλογος των μαρτύρων. Εμείς, από την πλευρά μας, θα επιμείνουμε να έρθουν όλα στο φως».

Οπως έγινε γνωστό, τέλος, με νέο έγγραφο θα ζητηθεί από τον κ. Καλογρίτσα να επισπεύσει την κατάθεση των εγγράφων που έχει επικαλεστεί στη δική του κατάθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή