ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλακιωτάκης για το πρωινό κομφούζιο στον Πειραιά: «Λανθασμένη πρακτική η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση»

«Η επιλογή ενός σωματείου να κινηθεί εκτός του πλαισίου της νομιμότητας, συνιστά λανθασμένη πρακτική, που στρέφεται κατά των επιβατών και δεν υπηρετεί το συνδικαλιστικό κίνημα» αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Πλακιωτάκης για το πρωινό κομφούζιο στον Πειραιά: «Λανθασμένη πρακτική η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση»

Στο σημερινό κομφούζιο που δημιουργήθηκε το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά εξαιτίας της απεργιακής κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας. 

«Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, όπως γνωρίζετε, είχε κηρυχτεί παράνομη από τη Δικαιοσύνη. Η επιλογή ενός σωματείου να κινηθεί εκτός του πλαισίου της νομιμότητας, συνιστά λανθασμένη πρακτική, που στρέφεται κατά των επιβατών και δεν υπηρετεί το συνδικαλιστικό κίνημα» αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, λειτουργήσαμε άμεσα, προκειμένου να αποτραπεί η ταλαιπωρία των επιβατών. Ο στόχος επετεύχθη και τα πλοία ήδη αναχωρούν», σημείωσε ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι το συνδικάτο έχει προκηρύξει για την Πέμπτη 24ωρη απεργία στα πλοία της ακτοπλοΐας, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση έχει κριθεί από το πρωτοδικείο Πειραιά παράνομη.

Μέλη της ΠΕΝΕΝ προκάλεσαν προβλήματα στο λιμάνι εμποδίζοντας τις προγραμματισμένες αναχωρήσεις, αλλά τελικά υποχρεώθηκαν να υποχωρήσουν.

Διαβάστε: Λύθηκε η απεργία των ναυτικών: Αναχωρούν με καθυστέρηση τα πλοία