Σκέρτσος: Στόχος να έχει εμβολιαστεί το 50% των πολιτών μέχρι το τέλος του μήνα

Σκέρτσος: Στόχος να έχει εμβολιαστεί το 50% των πολιτών μέχρι το τέλος του μήνα

«Από τα μέσα Ιουνίου και μετά οι αποφάσεις για τον τουρισμό»

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι αποφάσεις που θα κρίνουν την τύχη του τουρισμού φέτος θα ληφθούν από τα μέσα Ιουνίου και μετά», τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος.

Μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά FM, ανέφερε πως η περίοδος από τα μέσα Μαΐου έως τέλος Ιουνίου είναι δοκιμαστική περίοδος, «υπάρχουν ακόμη πολλοί περιορισμοί κι έτσι από την αρχή οι προσδοκίες μας γι αυτή την περίοδο όσον αφορά το τουριστικό ρεύμα δεν ήταν ποτέ υψηλές. Ωστόσο, προϊόντος του εμβολιασμού και με τη μείωση των κρουσμάτων η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί».

Ο κ. Σκέρτσος έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός ότι από σήμερα τίθεται σε λειτουργία ένας διαδραστικός χάρτης που θα δίνει τα πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα, παρουσιάζοντας τέσσερις βασικούς δείκτες (αριθμό κυλιόμενων κρουσμάτων, ποσοστό εμβολιασμένων, αυξανόμενο ή μειούμενο αριθμό κρουσμάτων και ποσοστό θετικότητας) ανά περιοχή. Η εφαρμογή, όπως εξήγησε, θα ενημερώνεται σε εβδομαδιαία βάση και με διαφανή τρόπο θα είναι διαθέσιμη προς όλους.

Αναφέρθηκε στα καλά δεδομένα για τη χώρα μας που βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις στην ΕΕ όσον αφορά τα ποσοστά πολιτών πλήρως εμβολιασμένων. Πρόσθεσε πως με βάση τον προγραμματισμό που είχε γίνει, προβλεπόταν ότι στο τέλος Ιουνίου το 50% των πολιτών θα έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση.

«Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί», τόνισε επισημαίνοντας πως με βάση τα επίσημα στοιχεία, το 75% των ανθρώπων άνω των 60 ετών έχουν ή θα έχουν σύντομα εμβολιαστεί.

Εξήγησε πως επιχειρησιακά γίνονται οι αναγκαίες προσαρμογές και όπου χρειάζεται να υπάρξει προγραμματισμός όσον αφορά τα εμβολιαστικά κέντρα ή άλλες παραμέτρους του συστήματος εμβολιασμών, θα γίνεται.

Κληθείς να απαντήσει για τυχόν προνόμια των πλήρως εμβολιασμένων ή άλλες δυνατότητες, εξήγησε πως στο τέλος Ιουνίου θα εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση για πολλές επιμέρους λεπτομέρειες, με δεδομένο ότι όσο περνά ο καιρός θα γίνει καθολική η δυνατότητα συμμετοχής στον εμβολιασμό και θα εξεταστούν νέες προοπτικές.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση Γεραπετρίτη περί μιας ομάδας στην οποία δεν μπορεί ολόκληρη η 11άδα να αποδίδει το ίδιο, αλλά παρά τις πιέσεις από τους παρουσιαστές της εκπομπής απάντησε πως δεν είναι δική του δουλειά να κάνει αξιολόγηση. «Αυτή την αρμοδιότητα την έχει αποκλειστικά ο πρωθυπουργός», είπε.

Η εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού

Σε ερώτηση σχετικά με την εγκληματικότητα και το κατά πόσο πληρείται η προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για ενίσχυση της τάξης και της ασφάλειας, ανέφερε πως «πρέπει να κάνουμε έναν διαχωρισμό μεταξύ του οργανωμένου εγκλήματος και της παραβατικότητας που αφορά στην καθημερινότητα του πολίτη. Στο δεύτερο πεδίο, η κυβέρνηση τα πάει καλά. Πρέπει ταυτόχρονα να ενταθούν οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος».

Για το κατά πόσον ο κ. Χρυσοχοΐδης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, τόνισε πως «όλοι οι υπουργοί έχουν την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού μέχρι να τοποθετηθούν κάπου αλλού», καθώς και πως κανείς δεν έχει λευκή επιταγή, «όλοι πρέπει να αξιολογούμαστε διαρκώς για την αποτελεσματικότητά μας». Πρόσθεσε ακόμη πως η κατεύθυνση που έχει δοθεί από τον πρωθυπουργό είναι να δώσει η κυβέρνηση το μέγιστο και να κριθεί στο τέλος της τετραετίας.

Επίσης, έκανε λόγο για «νίκη της δημοκρατίας με πρωτοβουλία της κυβέρνησης», αναφερόμενος στην τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή και απαγορεύει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι για αμετάκλητα καταδικασμένους για σοβαρά κακουργήματα, αποκλείοντας από την εκλογική διαδικασία μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή