Βουλή: Μετωπική με φόντο την ασφάλεια

Βουλή: Μετωπική με φόντο την ασφάλεια

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα θέματα ασφάλειας πυροδότησαν χθες στη Βουλή μια νέα σύγκρουση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν κατηγορίες αναφορικά με το ποιος με τη στάση και τις επιλογές του τροφοδοτεί το φαινόμενο της ανομίας. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απέρριψε την κατηγορία του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση, ασχολούμενη μόνο με την αστυνόμευση των πανεπιστημίων και την καταστολή των διαδηλώσεων, άφησε το έγκλημα ανενόχλητο να φουντώνει στους δρόμους, ενώ παράλληλα παρουσίασε και στοιχεία σύμφωνα με τα οποία εξαιτίας του «νόμου Παρασκευόπουλου», που ήταν δημιούργημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κυκλοφορούν ελεύθεροι 117 εγκληματίες, αφού αποφυλακίστηκαν πρόωρα.

«Mε τη βαρβαρότητα στα Γλυκά Νερά, με τον στραγγαλισμό μάνας μπροστά στο παιδί της και με τον κύκλο αίματος των μπράβων, δεν ανεβαίνει η εγκληματικότητα. Ανεβαίνουν η εγκληματοφοβία, η ανησυχία των ανθρώπων, το αίσθημα ανασφάλειας. Δεν το υποτιμώ καθόλου, ίσα ίσα το αντίθετο. Αλλο όμως εγκληματοφοβία και άλλο εγκληματικότητα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης, ενώ στην επιμονή εκ μέρους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, επίκαιρη επερώτηση των οποίων συζητείτο χθες στο πλαίσιο της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου, αναφορικά με την εγκληματική δράση των μπράβων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως δεν πρόκειται για τωρινό φαινόμενο: «Οι μπράβοι περιοδικά λύνουν τους λογαριασμούς τους, το 2007, το 2012, το 2017, το 2018, το 2021. Σας θυμίζω ότι το 2018 είχαμε επτά αλληλοεκτελέσεις μπράβων. Και δεν το λέω ούτε μοιρολατρικά ούτε ως θεατής».

Υψηλοί τόνοι

Σε υψηλούς τόνους τοποθετήθηκαν όλοι οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έλαβαν τον λόγο, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Σπίρτζη να τονίζει απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα: «Το μόνο οργανωμένο που υπάρχει τόσους μήνες με το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, το μόνο που έχετε αφήσει όρθιο για να είναι οργανωμένο, είναι το έγκλημα».

Απαντώντας ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον νόμο Παρασκευόπουλου, λέγοντας ότι μόνο στην αρμόδια Διεύθυνση της Αστυνομίας στην Αττική, «και μόνο στο τμήμα κλοπών και διαρρήξεων, είναι εκατόν δεκαεπτά περιπτώσεις την τελευταία διετία –εννοώ έως ότου έληξε ο νόμος Παρασκευόπουλου– και όλοι αυτοί είναι έξω. Και όλοι αυτοί επαναλαμβάνουν τα άγρια εγκλήματα εναντίον της ελληνικής κοινωνίας και εναντίον των πολιτών».

Νωρίτερα, ένταση προκλήθηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας εξαιτίας της επιλογής της κ. Σουλτάνας Ελευθεριάδου, βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, να κάνει λόγο για την ύπαρξη «πολιτικών κρατουμένων» στις φυλακές. Εν μέσω αυτού του κλίματος, πάντως, τόσο η κυβερνητική όσο και η πλευρά ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν τη θέση πως για τα θέματα ασφάλειας υπάρχει πολιτική βούληση για συναίνεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή