Φρεγάτες: Έμεινε εκτός η ισπανική πρόταση

Φρεγάτες: Έμεινε εκτός η ισπανική πρόταση

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, σήμερα Σάββατο 5 Ιουνίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε από την Πολιτική και τη Στρατιωτική Ηγεσία για την αξιολόγηση των προτάσεων που έχουν υποβληθεί στο Πολεμικό Ναυτικό ως προς την ενίσχυσή του με τέσσερις νέες φρεγάτες.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Φρεγάτες: Στον πρωθυπουργό η αξιολόγηση

Συνοπτικά υπενθυμίζεται ότι το Π.Ν. αξιολόγησε προτάσεις από ΗΠΑ (HFF, όπως έχει μετονομαστεί η ελληνική εκδοχή των MMSC), Γαλλία (FDI), Ολλανδία (S 11515), Ηνωμένο Βασίλειο (Arrowhead 140), Ιταλία (FREMM/Bergamini), Ισπανία (F-110) και Γερμανία (Α300).

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε δεκτή η εισήγηση να εξεταστούν οι περαιτέρω δυνατότητες αξιολόγησης προμήθειας Φ/Γ από τις εξής χώρες: Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιταλία και Ολλανδία, ενώ η ισπανική πρόταση παρέμεινε εκτός. 

Στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό έλαβαν μέρος ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου, ο Γενικός Διευθυντής ΓΔΑΕΕ κ. Αριστείδης Αλεξόπουλος, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας κ. Θάνος Ντόκος και ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόριος Δημητριάδης.

Τελευταίες ειδήσεις

Ιράκ: Τουρκική αεροπορική επιδρομή σε καταυλισμό προσφύγων

G7: Ιστορική συμφωνία για την επιβολή παγκόσμιου ελάχιστου εταιρικού φόρου 15%

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή