Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση

Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με γενική επικοινωνιακή κινητοποίηση διαρκείας επιλέγει η κυβερνώσα πλειοψηφία να απαντήσει στην πολυμέτωπη επίθεση που δέχεται από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, εξ αφορμής των πολιτικών που προωθεί με κρίσιμα νομοθετήματα, ή των επιλογών τις οποίες κάνει σε κεντρικά ζητήματα, όπως η αντιμετώπιση της πανδημίας. Υπουργοί, κορυφαία στελέχη και βουλευτές, εντός και εκτός Βουλής, παρεμβαίνουν απαντώντας και σχολιάζοντας τις συνεχείς κριτικές επισημάνσεις των πολιτικών τους αντιπάλων: όσα καταγράφονται στο Κοινοβούλιο, κυρίως με επίκεντρο το εργασιακό νομοσχέδιο, αλλά και οι δηλώσεις –χθες– της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Ακη Σκέρτσου όσον αφορά τα self tests, στον απόηχο της κριτικής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ενδεικτικά της προαναφερθείσας κινητοποίησης.

Ο κ. Σκέρτσος ειδικότερα, με αφορμή την κριτική που ασκούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση όσον αφορά τον επικείμενο τερματισμό της χορήγησης των self tests από τα φαρμακεία, υπενθύμισε τις κατά καιρούς τοποθετήσεις επί του θέματος εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας: «Η τακτική της “κωλοτούμπας” ήταν ανέκαθεν χαρακτηριστικό του ΣΥΡΙΖΑ. Και δυστυχώς παραμένει. Από σήμερα, μάλιστα, προστίθεται ακόμη ένα ζήτημα στη μακρά λίστα των θεμάτων για τα οποία η αξιωματική αντιπολίτευση τα λέει “και έτσι κι αλλιώς”. Αυτό των self tests». Για να συνεχίσει: «Στις 23 Μαρτίου, είχε διαφωνήσει κάθετα, με κεντρική του ανακοίνωση, στη μείζονα αυτή παρέμβαση δημόσιας υγείας.

Στις 9 Απριλίου, 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή αφήνοντας υπόνοιες για “σκανδαλώδη” ανάθεση. Στις 10 Μαΐου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε ευθέως την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στο σχολείο και το εργαλείο της αυτοδιάγνωσης που επίσης ζητήθηκε από την Επιτροπή Δημόσιας Υγείας προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία. Σήμερα, με ανακοίνωσή του πάλι, ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει έστω εμμέσως –και με δυόμισι μήνες καθυστέρηση– τη χρησιμότητα των self tests και ζητάει να διατίθενται από τα φαρμακεία».

Την ίδια ώρα, στη Βουλή και ενώ κλιμακώνεται εν μέσω έντασης η συζήτηση στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, ο Κ. Χατζηδάκης με νέα παρέμβασή του χθες, αφού απάντησε εκ νέου στην κριτική επί σειράς διατάξεων του νομοθετήματος, μεταξύ άλλων καταλόγισε στην αντιπολίτευση «ανακρίβειες», και αφού σημείωσε πως οι κυβερνητικές επιλογές έχουν ίδιο περιεχόμενο με όσα ισχύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τόνισε: «Λυπάμαι αν γκρεμίζω μύθους, προκαταλήψεις και δόγματα. Η κριτική σας είναι άδικη, εκτός τόπου και χρόνου, και διακρίνεται από εμπάθεια. Εχετε το μονοπώλιο στον δογματισμό και τη στασιμότητα, στην υπεράσπιση προνομίων ορισμένων συντεχνιών και συνδικαλιστών».

Επί του ιδίου θέματος, η κ. Πελώνη σε συνέντευξή της (ΣΚΑΪ), είπε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο με πολύ προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, που εκσυγχρονίζει τη νομοθεσία του ’80. Προφανώς, δεν μπορούμε να πάμε στην επόμενη δεκαετία και στις επόμενες δεκαετίες με νομοθεσία του 1980. Δίνει λύσεις σε ζητήματα της πραγματικής ζωής και των πραγματικών εργαζομένων. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μπροστά στις εξελίξεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να τα βάλει όλα στο ίδιο τσουβάλι διαστρεβλώνοντας».

Το σχέδιο νόμου ψηφίστηκε χθες στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής επί της αρχής κατά πλειοψηφία: Υπέρ ψήφισε μόνο η Ν.Δ., κατά ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, ενώ «επιφύλαξη» για να τοποθετηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια, δήλωσε η Ελληνική Λύση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή