Ελληνοτουρκικά: Πολλαπλά μηνύματα από τον Ερντογάν

Ελληνοτουρκικά: Πολλαπλά μηνύματα από τον Ερντογάν

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έσπευσε να τονίσει πως οι συναντήσεις που θα έχει με τον Τζο Μπάιντεν αλλά και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν πρέπει να θεωρηθούν υποχώρηση και πως δεν αλλάζουν οι βασικές κατευθύνσεις της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα, ο κ. Ερντογάν δήλωσε πως «στις συναντήσεις, στις οποίες θα συμμετάσχουμε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ την επόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, θα συζητήσουμε με τους ομολόγους μας τα θέματα της επικαιρότητας. Δεν θα γίνει κανένα βήμα πίσω. Θα συναντηθούμε κυρίως με τον πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπάιντεν, θα έχουμε συναντήσεις με τους ηγέτες της Λιθουανίας, της Γερμανίας, της Αγγλίας και της Ελλάδας και αν το επιτρέπει ο χρόνος και με άλλους συμμετέχοντες».

Ο Τούρκος πρόεδρος, σε μια προσπάθεια να προκαταλάβει τις πιέσεις που ενδέχεται να δεχθεί η Αγκυρα στα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου, τόνισε πως «το μόνο που περιμένουμε από τα μέλη της Συμμαχίας είναι να δείξουν σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας σε σχέση με τις εξελίξεις στην περιοχή μας, όπως και τις ευαισθησίες για την ασφάλεια της χώρας μας».

Ο κ. Ερντογάν έδειξε τη σημασία που συνεχίζει να δίνει η Αγκυρα στο τουρκολιβυκό μνημόνιο, ενώ κατηγόρησε τις χώρες της Ευρώπης και εμμέσως την Ελλάδα για το προσφυγικό. «Με πολλαπλές επεμβάσεις από την Ανατ. Μεσόγειο μέχρι και τη Λιβύη δώσαμε την απάντηση στις προσπάθειες που ήθελαν να εγκλωβίσουν τη χώρα μας στα παράλιά της. Η Ιστορία δεν θα συγχωρήσει ποτέ εκείνους που χαϊδεύουν τα αυτιά όσων αφήνουν τους πρόσφυγες να πεθαίνουν στη Μεσόγειο και το Αιγαίο», είπε. Ο πρόεδρος της Τουρκίας εμφανίστηκε προστάτης όλων των Τούρκων, αλλά και όλων των μουσουλμάνων του κόσμου, καθώς δήλωσε: «Ακριβώς όπως η Τουρκία έχει εκπληρώσει το ανθρωπιστικό της καθήκον ανοίγοντας την αγκαλιά της σε εκατομμύρια μετανάστες, έτσι δεν θα αποφύγει να υψώσει τη φωνή της σε κάθε πλατφόρμα ενάντια στις επιθέσεις των εχθρών του Ισλάμ και των Τούρκων σε κάθε γωνιά του κόσμου».

Θρίλερ επικρατεί, τέλος, στην Τουρκία σχετικά με το νέο βίντεο που αναμένεται να παρουσιάσει ο αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ, ο οποίος υποστήριξε πως θα αποκαλύψει πολλά σχετικά με τον γαμπρό του κ. Ερντογάν. Το απόγευμα της Τετάρτης ο Πεκέρ με μήνυμά του στο twitter ανακοίνωσε πως θα φύγει από το σημείο το οποίο ανεβάζει τα βίντεο και θα ξεκινήσει ένα «μακρινό ταξίδι». Ο ίδιος υποστήριξε πως το βίντεο ενδέχεται να το δημοσιεύσει με καθυστέρηση. Με την ανακοίνωση αυτή φούντωσαν τα σενάρια για «θρίλερ», καθώς θεωρείται πως κάποιοι έχουν εντοπίσει τον ίδιο και προσπαθεί να διαφύγει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή