Κ. Σακελλαροπούλου: Εθνική υπερηφάνεια για τους άνδρες και τις γυναίκες του Πολεμικού Ναυτικού – Εικόνες

Κ. Σακελλαροπούλου: Εθνική υπερηφάνεια για τους άνδρες και τις γυναίκες του Πολεμικού Ναυτικού – Εικόνες

Επιθεώρηση του Στόλου στον Σαρωνικό Κόλπο πραγματοποίησε χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εθνική υπερηφάνεια και σεβασμό προς τους άνδρες και τις γυναίκες του Πολεμικού μας Ναυτικού, που υπηρετούν το έθνος με αφοσίωση, υψηλό φρόνημα και αυταπάρνηση», εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά την επιθεώρηση του Στόλου, που πραγματοποίησε χθες στον Σαρωνικό Κόλπο.

Κ. Σακελλαροπούλου: Εθνική υπερηφάνεια για τους άνδρες και τις γυναίκες του Πολεμικού Ναυτικού – Εικόνες-1
Φωτ. INTIME NEWS

 

Η κ. Σακελλαροπούλου επιβιβάστηκε στη φρεγάτα «ΥΔΡΑ», όπου την υποδέχθηκαν ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης, τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου και ο κυβερνήτης της φρεγάτας αντιπλοίαρχος Διονύσης Αρτεμάκης.

⇒ Διαβάστε επίσης: Άσκηση «Καταιγίς 21» του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο – Βίντεο

Όπως τόνισε «εθνική υπερηφάνεια είναι το αίσθημα που κυριαρχεί μετά την επιθεώρηση του Στόλου. Υπερηφάνεια και σεβασμός προς τους άνδρες και τις γυναίκες του Πολεμικού μας Ναυτικού, που υπηρετούν το έθνος με αφοσίωση, υψηλό φρόνημα και αυταπάρνηση».

Κ. Σακελλαροπούλου: Εθνική υπερηφάνεια για τους άνδρες και τις γυναίκες του Πολεμικού Ναυτικού – Εικόνες-2
Φωτ. INTIME NEWS

 

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «οι σύγχρονοι Θεμιστοκλείς υπερασπίζονται με αποτελεσματικότητα τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας και της Ευρώπης απέναντι σε προκλήσεις και απειλές της εθνικής μας ακεραιότητας, όπως το καλοκαίρι του 2020, διασφαλίζοντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Τους είμαστε ευγνώμονες για την προσφορά τους».

Κ. Σακελλαροπούλου: Εθνική υπερηφάνεια για τους άνδρες και τις γυναίκες του Πολεμικού Ναυτικού – Εικόνες-3
Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Επιπλέον, επικοινώνησε μέσω ασυρμάτου με τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων και εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη διαρκή ετοιμότητα του Πολεμικού Ναυτικού.

«Θα ήθελα να σας συγχαρώ όλες και όλους», τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου. «Είναι βαθιά η συγκίνησή μου και νιώθω πραγματικά υπερήφανη για όσα είδα. Οφείλω να πω, και για όσα έχουμε ζήσει τον τελευταίο καιρό, για την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων. Μιλάω αυτή τη στιγμή στο Πολεμικό Ναυτικό, σε όλες και όλους εσάς που προστατεύετε τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας, κινείστε παντού, κυρίως στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο θάλασσα, ώστε εμείς να νιώθουμε πάντα ασφαλείς και περήφανοι για εσάς. Η πατρίδα είναι στα καλύτερα χέρια».

Κ. Σακελλαροπούλου: Εθνική υπερηφάνεια για τους άνδρες και τις γυναίκες του Πολεμικού Ναυτικού – Εικόνες-4
Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τέλος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: «Σας εύχομαι να είστε όλοι πάντα καλά, κι εσείς και οι οικογένειές σας, να πορεύεστε σε ήρεμες θάλασσες. Αλλά είμαι βέβαιη και ότι άλλο χρειαστεί είστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσετε. Να έχετε πάντα τον ‘Αγιο Νικόλαο στην πλώρη σας, να είστε όλοι καλά. Εκ μέρους του ελληνικού λαού σας ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή