ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη: Δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων μη εμβολιασμένων εργαζομένων

Πελώνη: Δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων μη εμβολιασμένων εργαζομένων

Δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων μη εμβολιασμένων εργαζομένων, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, επισημαίνοντας πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει το πλαίσιο, αναφορικά με τον εμβολιασμό των υγειονομικών.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κ. Πελώνη σημείωσε ανέφερε πως η συζήτηση για το θέμα των εμβολιασμών των υγειονομικών «είναι ζωηρή και θα διεξαχθεί με κατανόηση».

Ξεκινώντας την τοποθέτησή της, ανέφερε πως «αποτελεί πλέον κοινή διαπίστωση ότι οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας παρουσιάζουν στοιχεία σταθερής βελτίωσης».

Παράλληλα, εξήγησε ότι «καταγράφεται ήδη αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων, πτώση στον δείκτη μεταδοτικότητας, μείωση των νοσηλειών και των διασωληνωμένων συμπολιτών μας. Διαπιστώνεται ταυτόχρονα ότι η συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται, που ασθενούν βαριά στις εντατικές είναι ανεμβολίαστοι. Κι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να αγνοείται από κανέναν».

Η ίδια υπογράμμισε ότι «αποδεικνύεται ήδη στην πράξη ότι ο εμβολιασμός λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας για τον καθένα και την καθεμιά μας, χτίζει τείχος ανοσίας στην κοινότητα, λειτουργεί σαν κλειδί για το άνοιγμα οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων. Οριοθετεί το τέλος της υγειονομικής κρίσης και την αρχή μιας νέας εποχής. Είναι ήδη κοινά παραδεκτό ότι η επιχείρηση Ελευθερία προχωρά με τρόπο υποδειγματικό και γρήγορους ρυθμούς»..

Ειδικότερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως «γίνονται περίπου 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα και συνολικά έχουν ήδη ξεπεράσει τα 6,5 εκατομμύρια. Περισσότεροι από 4.100.000 έχουν ήδη λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση ενώ περισσότεροι από 2,5 εκατ. έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Χθες άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τους συμπολίτες μας ηλικίας 25-29 ετών και σύντομα θα ανοίξει και για την ηλικιακή ομάδα 18-24. Από τα τέλη του μήνα θα ξεκινήσει και η επιχείρηση εμβολιασμού των συμπολιτών μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson».

Όπως είπε η κ. Πελώνη «κοινός στόχος τώρα είναι να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης σε όλες τις ηλικιακές ομάδες».