ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για συνάντηση με Ερντογάν: Αν και οι διαφορές παραμένουν, η συνεργασία είναι προς όφελος όλων 

«Αν και παραμένουν οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών, η Ελλάδα και η Τουρκία είναι γείτονες και η συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος είναι προς όφελος όλων» ανέφερε ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης για συνάντηση με Ερντογάν: Αν και οι διαφορές παραμένουν, η συνεργασία είναι προς όφελος όλων 

Στη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Αν και οι διαφορές παραμένουν, η συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος είναι προς όφελος όλων», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Συνεπώς ο διάλογος είναι πάντα σημαντικός» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης – Ερντογάν: Προσωπική σχέση και επόμενα βήματα

Συγκεκριμένα, ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε στην ανάρτησή του η οποία έγινε στα αγγλικά: «Συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ σήμερα. Αν και παραμένουν οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών μας, η Ελλάδα και η Τουρκία είναι γείτονες και η συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος είναι προς όφελος όλων. Συνεπώς, ο διάλογος είναι πάντα σημαντικός».

«Ησυχη χρονιά» βλέπει ο Ερντογάν

Την εκτίμηση ότι δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα εξέφρασε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι συμφωνήθηκε με τον κ. Μητσοτάκη να παραμείνουν ανοιχτά τα κανάλια διαλόγου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Τάχθηκε, δε, υπέρ του απευθείας διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης – Ερντογάν: Συμφωνία για θετική ατζέντα και αποφυγή προκλήσεων

Ο κ. Ερντογάν εξέφρασε την εκτίμηση ότι το 2021 θα είναι μια «ήσυχη χρονιά» για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Συμφωνία για θετική ατζέντα και αποφυγή προκλήσεων

Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για θετικό κλίμα στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν χαρακτηριστικά ότι «έσπασε ο πάγος» στην 50λεπτη συνάντηση και ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν «να αφήσουν πίσω την ένταση του 2020, παρά τις πολύ σημαντικές διαφωνίες που υπάρχουν».

Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει κάθε πρόθεση να προχωρήσει την θετική ατζέντα που διατυπώθηκε πρόσφατα από κοινού από τους αρμόδιους υφυπουργούς Εξωτερικών (Φραγκογιάννης – Ονάλ).

Τελευταίες ειδήσεις